torsdag 28 juni 2012

Nyheter helt kort

Egyptens judar för en tynande tillvaro. Under förra århundradets första hälft fanns det ungefär 80 000 judar i Egypten. Idag är dessa lätt räknade. Några tiotal äldre judar finns kvar i landet. Sorgligt men sant.

Om detta tycker jag INTE. Palestina som stat finns inte. Ändå är Carl Bildt ute på hal och tunn is (enligt undertecknad) när han ger Palestinsk representation samma status som en riktig ambassad.

Den "svenska modellen". Mutkultur. 40 % ca av ett urval av höga chefer tror att politiker är mutkolvar. 28 % erkänner att det förekommer inom näringslivet.

 Rysslands president Putin retar gallfeber på muslimska ledare under ett besök i Jerusalem.

Tysk religionsfrihet i fara. Omskärelse av små pojkar kan förbjudas i strid med religionsfriheten som EU och dess medlemsstater har ratifierat.

Världsarv eller ej? Födelsekyrkan i Betlehem som världsarv är en omstridd fråga. Är den ett "palestinskt" eller "bara" ett världsarv? Palestinier anklagar Israel för att vilja förstöra denna.

Pastor Kong Hee (Singapore) är misstänkt för förskingring. Allt under ett försök att jämna vägen för hustruns sångarkarriär. Om påståendet/ryktet om "tiondegivandetvång" stämmer då luktar det sektvarning lång väg. Samtidigt bör Livets Ord nog ta sig en allvarlig funderare över vilka "tjänster" de förknippas och eller samarbetar med. Det är ju inte den första "tjänsten" som hamnat snett eller i egenproducerat blåsväder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar