onsdag 6 juni 2012

Nationaldagen

Vi svenskar firar inte denna dag som man gör i andra länder. I länderna västerut, Norge och USA där firas motsvarande dag lite mer. Mycket mer stämmer bättre.

För inte så länge sedan hetta det "Svenska Flaggans Dag". Men så valde man en liten ändring och det blev Nationaldag och dessutom helgdag den 6:e juni.

6:e juni förresten. Är det inte samma datum som D-Day? De allierade styrkorna angriper, invaderar och kan så småningom befria det av Tyskland och nazisterna ockuperade Europa. Tänk om det inte hade planerats och lyckats? Tänk vilket ogenomträngligt mörker som då hade utbretts och ruvat över Europa.

Idag smyger sig liknande tongångar fram och liknande politiska argument växer i styrka. Inte bara i Europa, men det ligger närmast för mig som svensk. I andra delar av världen sveper och växer Antisemitiska tongångar fram både i styrka och i intensitet. Men här är det inte politiker som håller anföranden och piskar upp stämningarna. Jag tänker på den muslimska Antisemitismen "Zionisterna" (eller Zionistregimen) heter det när man inte ens vill nämna Israel vid namn.

Skall det behövas ett nytt D-Day för att det judiska folket och övriga världen inte skall svepas in i ett nytt mörker?

Jag ber till Gud att det inte ska bli så! Jag ber att muslimer över hela världen skall möta Jesus som världens Herre och Frälsare. Endast i och genom Jesu försoningsdöd på Golgata kors kan ljus komma in i världen för att skingra det mörker som sprids. Seger över islamiseringens mörker vinns denna gång inte med fysiska och mänskliga vapen (även om dessa kan och troligen kommer att behövas). Det sker som det står i Bibeln (Efesierbrevet kapitel 6 verserna 10 till 19) med hjälp av andliga vapen. Hur? Genom att vi ber till och lovprisar Gud i namnet Jesus. Jag tror inte att Gud kommer att tillåta att vi kristna än en gång allierar oss med Antisemitismens förespråkare. Denna gång måste vi stå upp för vad Guds Ord (Bibeln) har att säga om Israel och det judiska folket. Samtidigt som vi älskar, ber och predikar evangelium för den som hatar judar och kristna. Kom ihåg. Det börjar alltid med judarna, men det slutar aldrig med judarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar