onsdag 20 juni 2012

Femtiotalet (uppdaterad)

Femtiotalet är tillbaks. Inte som vissa drömmer ljuva drömmar om utan ett femtiotal som framkallar mardrömmar hos barn och vuxna.


Sedan tidig onsdag morgon (natt till) har ett 50-tal raketer och granater regnat ner runt om i södra Israel. Enligt Haaretz har bland annat Hamas tagit på sig skulden för minst ett par av dessa. Hamas som hyllas av vissa grupper i Sverige för sitt fina, behjärtansvärda och mänskliga arbete och politik. Civila judar i Israel (och på andra platser) beundrar inte Hamas lika oreserverat.

Från måndagen och till nu har mellan 80 och 100 raketer avfyrats mot civila israeler från Gaza rapporterar JPost. Minst en israelisk byggnadsarbetare har dödats vid en attack riktad från Sinai (Egypten). I samband med israelisk respons på det upptrappade våldet har minst sex palestinska terrorister dödats eller skadats allvarligt. Bland dessa återfinns mannen som låg bakom attacken vid gränsstaketbygget vid gränsen mellan Israel och Egypten.

Enligt Ynetnews har minst ett tiotal soldater samt ett flertal civila skadats sedan i måndags. Skolor i olika städer, byar och samhällen tvingas att hålla stängt. Samtidigt som andra har valt att låta skolorna vara öppna som vanligt trots hotbilden. Detta i skolavslutningstider för israeliska barn och ungdomar.


Samtidigt så läggs skulden på Israel av TT. Här i SVD:s webbversion: Israeliska flygattacker dödade en 14-åring och en palestinsk milisman i Gazaremsan på onsdagen. Det var den tredje dagen av attacker mot området och hittills har minst åtta dödsoffer krävts. Palestinsk milis å sin sida har avlossat ett stort antal raketer över gränsen mot Israel - över 30 bara under onsdagen, uppger israeliska medier. I tisdags kväll skadades fyra israeliska poliser.


DN bevärdigar sig inte ens att i nuläget ens att skriva om det eller publicera TT rakt av.


Skamligt att skuldbelägga de civila israeliska offren. Man gör den onde till den gode och tvärtom. Säg som det är. Hamas är en samling Antisemitiska och Israelhatande terrorister. I dagsläget blir man medskyldig till Antisemitism som man sminkar om och kallar för "befogad Israelkritik". Man bevärdigar sig inte ens att kalla terrorister för dess rätta namn utan skriver om historiebeskrivningen av dessa som "palestinsk milis". Skamligt TT. Skandal är rätt ord.


Uppdatering
SVD har faktiskt på Världenbloggen skrivit ganska bra om de senaste dagarnas händelser. Heder för detta. Men samtidigt borde man låta bli att publicera TT:s version från början (se länk ovan).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar