fredag 23 mars 2012

Två nyhetskommentarer

Tänker kommentera en nyhet från eller om Gaza och Hamas.


Läser två artiklar på Israelnationalnews om den flera veckor långa EL-krisen i Gaza. Hamas har under en period inte accepterat att diesel skall importeras/transporteras in i området via gränsövergångar mellan Gaza och Israel. Detta efter att Egyptens regim satt ner foten och förbjuder oljesmuggling mellan Egypten och Gaza i tunnelsystemen där. Egypten har hela tiden sagt sig vara villiga att distribuera diesel, MEN endast genom officiella vägar. Gränsövergången i Rafah är konstruerad endast för persontrafik och Egypten har därför förhandlat med Israel om införsel via deras transportsystem. Efter mycket stor och ibland våldssamma kritikstormar och med den så kallade "arabiska våren" i färskt minne ger då Hamas till slut upp och tillåter dieselimport via Israel.


Som en egen reflektion kan då nämnas att det är kanske ändå så man bör behandla islamistiska och eller israelhatande rörelser vare sig de kallas terrorister eller ej! Varför? För med facit i hand ser vi att ingen palestinsk ledare vill eller vågar fatta beslut om verklig fred med Israel då omvärlden hela tiden backar och ger efter för palestinska höjda krav. Om omvärlden inklusive Sverige sätter ner foten även mot PA och PLO/Fatah och säger STOPP. Inga pengar innan ni skriver på ett FREDSAVTAL med Israel, slutar hylla terrorister/självmordsbombare, slutar indoktrinera barn via läromedel och barn-TV att judar är grisar och apor som skall dödas. Tänk om man gjorde så? Tror utan att vara statsvetare, samhällsvetare, fredsforskare mm eller annan (själv)utnämnd expert på fredsprocesser att en dylik FOTNEDSÄTTNING ger snabba och tydliga resultat.


Även bortrövade barn skulle då ges möjlighet att återförenas med den förälder de rövats bort från.






Så till Reepalu och hans senaste bravader inom politiska klavertramp.


Idag 12.03.23 heter det i DN "S-ledningen bör tala Reepalu tillrätta".
Igår 12.03.22 heter det i DN "Reepalu backar om SD-infiltration".


En faktaruta i DN förklarar några av Reepalus klavertramp så här: 


Har tidigare dragit paralleller mellan antisemitism och sionism

• Efter Israels anfall mot Gaza 2008 beslutade Malmö stads ledning – med det socialdemokratiska kommunalrådet Ilmar Reepalu i spetsen – att Davis Cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel skulle spelas inför tomma läktare. Beslutet väckte starka känslor och blev upptakten till en våg av trakasserier och brott mot judar i staden.
• I februari 2010 stormadedet kring Ilmar Reepalu efter uttalanden i Skånska Dagbladet. I en intervju sade han att den judiska församlingen borde ta avstånd från Israels kränkningar av civilbefolkningen i Gaza. Reepalu drog också paralleller mellan antisemitism och sionism, något som kritiserades av dåvarande S-ledaren Mona Sahlin.
• I december 2010 utfärdade Simon Wiesenthal Center i Los Angeles en varning för judiska resenärer att åka till Malmö. DN

Idag 12.03.23 i SVD så heter ledarbloggen "Oops:Reepalu i Neo". I slutet av det korta inlägget står det: Oavsett om man är intresserad av retorik, borgmästare utan självkritik, frågor utan kryphål, mänskliga fri- och rättigheter eller helt enkelt av Reepalusvar på de eviga frågorna, är artikeln en guldklimp. Löp och köp! 

Intervjun i tidskriften NEO handlar ursprungligen om invandringen till Malmö och Sverige. Reepalu försöker knyta SD-politiker till den judiska församlingen i Malmö trots att det såväl den aktuelle politikern såväl den judiska församlingen förnekar kopplningen. Han har i tidigare intervjuer försökt att koppla Malmös judar som orsakande av/till anti-israeliska kravaller och upplopp i staden.

I tidningen Världen Idag läser jag följande:

Posner-Körösi menar att det Reepalu uttrycker är konspirationsteorier som judar mött genom historien. 
- Att så uttryckligt mena att judarna lierat sig med SD, det är konspirationsteorier som har sin grund i ren och skär antisemitism. Varför skulle vi vara intresserade av att samverka med en grupp som underblåser främlingshat, islamofobi och rasism? Jag och andra judiska företrädare brukar vara försiktig med det, men jag är beredd att gå så långt som att säga: Ilmar Reepalu är antisemit, utropstecken, säger hon.
 


Summan om det som kommer fram om Reepalu blir. Han bör för såväl sitt personliga bästa och för Socialdemokraternas bästa ställa sin plats till förfogande!

2 kommentarer:

  1. Reepalu verkar lida av en blandning av extremt stark senilitet och mental efterblivenhet. Hur ska man annars tolka det när han säger att han hade fel när det gäller påståendet om att SD har infiltrerat Sveriges judiska församling, men samtidigt säger att han inte har sagt något galet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lyssnade på Studio Ett SR P1 där han idag 2012.03.23 deltar. Ca 1 tim 10-11 min in i inslaget kommer det. Av vad det måste ha sprutat saliv om honom eftersom han verkar gå på i 200 km/tim... Intressant lyssning.

      Som du säger. Han har fel men ändå inte fel när han anklagas för galna uttalanden...

      Radera