fredag 30 mars 2012

En liten tanke om Reepalu

En liten tanke om den så (just nu) omdebatterade Ilmar Reepalu.

Om inte jag missminner mig helt så brukar många företrädare (och väljare) för det parti han tillhör ondgöra sig över Statsministern Reinfeldts uttalanden om att pensionsåldern kanske måste höjas.

Min lilla tanke är också en fråga. Varför sitter Ilmar Reepalu kvar på posten som Malmös högsta politiska ledare??? Han är ju trots allt det som brukar kallas folkpensionär och det med marginal!!! Vissa tidningar menar att han är 68 och andra 69. Vilket han nu är så är han något eller några år äldre än ålderstrecket då vi svenskar förväntas att gå i pension.

Om ingen Socialdemokrat vill sparka honom från posten som Malmös "starke man" så kan dom för rättvisans skull (den politiska debattens) göra klart för honom att han måste avgå. Om han inte gör det då slår han hål på socialdemokratins argument att behålla alternativt sänka den pensionsålder som vi idag har. Dessutom spelar han faktiskt Statsminister Reinfeldt (och Moderaterna) i händerna genom att sitta kvar på övertid.

Min tanke leder därför till ett snyggt sätt för Socialdemokraterna att göra sig av med den till synes klumpige och besvärande partikamraten i Malmö. En klapp på axeln och säga att det är dags för pension. Och på så sätt rädda ansiktet både på Reepalu och partiet.Alternativet är att han gör det på ett snyggt sätt själv.

Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar