onsdag 21 mars 2012

Positivt från Mellanöstern samt lite om morden i Frankrike

Sitter och läser en positiv artikel på nyhetssajten Israelnationalnews. Det handlar om ett par projekt vid en gränsövergång mellan Israel och Gaza samt inne i Gaza där EU är inblandade.

EU kommer att ge ett bidrag till en ombyggnad av gränsövergången "Kerem Shalom" och dessutom vill man bygga en anläggning som renar och återanvänder avloppsvatten ifrån delar av Gaza. Dessutom kommer arbetet med ombyggnad och uppgradering av gränsövergången ske med arabisk/palestinska entrepenörer/företag. Det blir en win - win situation för palestinierna således.

Vill också passa på att framföra min bestörtning och sorg över det/de hemska dåd som utförts i Frankrike. En av mammorna till ett av barnen förs till begravningen i ambulans då hon fortfarande är svårt chockad. Hustrun till den mördade läraren uppger att hon inte kommer att återvända till Frankrike.

Läser bland annat i SVD om vad som pågår i samband med en aktion mot den förmodade gärningsmannen. Mannen som enligt (bl.a.) Ynetnews tillhör en gren inom al-Quaeda (al-Qajda) säger sig agera utifrån och mot Frankrikes delaktighet i krigets (antiterroristkrig) Afghanistan samt för att uppmärksamma omvärlden på palestiniernas situation. Mannen/gärningsmannen knyter sig således till en känd terroristorganisation.

Carl Bildts uttalande (bloggnotering) kring dåden i Frankrike är ett nytt bottenmärke från vår Utrikesminister. Han skriver hela två (2) meningar om det som händer och sedan fortsätter han inlägget om Tysk historia. Meningarna följer här:


Dödsskjutningarna mot en judisk skola i Toulouse i Frankrike både skrämmer och upprör på ett sätt som är alldeles självklart.
Och vi har all anledning att så tydligt vi förmår fördöma detta dåd och allt det som kan ligga bakom det.

Han klarar inte ens av att skriva ett separat inlägg på två eller tre meningar. Han skjuter sig själv i foten som det heter i den andra meningen när han använder uttrycket "så tydligt vi förmår".

Nej min käre Carl Bildt. I egenskap av Utrikesminister borde vi svenskar verkligen kunna förvänta oss mer och bättre av dig.

Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar