onsdag 17 juli 2013

Lite om EU, oljan och Israel

Hittar i DN en artikel om Israels gas och oljefynd som enligt statsvetaren (författaren) kan leda till krig och annan oro i regionen.

Vänta lite nu! Om Israel har olja och gas kan det innebära krig, men så länge Israel inte har olja och gas blir det inget krig. Trots det (eller, tack vare Israels gas och oljefynd) så kommer det att vara Israels fel om eller när det blir krig. Låter lite konstigt, men det är så jag uppfattade slutsatsen i artikeln.

Läser i SvD (TT) om att EU inför nya regler för samarbete med Israel. Kontrakt och avtal måste vara klara med att verksamhet på eller i Västbanken och delar av Jerusalem (Östra) inte får förekomma.

Om det tycker jag, INTE. Skamligt är det när man hetsar mot Israel, bosättningar, Jerusalems status etc. Detta samtidigt som mer än 1 800 000 Syrier har blivit flyktingar under det senaste två åren. Mer än 80 000 personer har tvingats sätta livet till i inbördeskriget. Enligt nyheterna på radio under dagen har jag hört hur man talar om en av världens värsta flyktingkatastrofer under de senaste decennierna. Trots det så ägnar EU mer tid åt att bråka med Israel än att försöka hjälpa Syrien.

Dessa två saker säger mig en sak.

Messias (Jesus) kommer snart. Guds profetiska ord gällande Israels upprättelse på alla (vart enda) område går i uppfyllelse inför dina och mina ögon. Anledningen till att politiker, statsvetare m.fl. reagerar på de nyheterna (Israels upprättelse) har sin grund i att Satan själv känner domens dag rycka allt närmare och HAN VET vad hans lön (straff) kommer att bli. Därför försöker han på alla sätt att förskjuta den dagen, Messias tillkommelse.

Så när EU m.fl. förtalar Israel och eller agerar mot Israel bli inte nedslagen utan gläd dig. Inte åt de olika aktionerna, besluten etc. Nej var glad för Jesus kommer snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar