söndag 14 oktober 2012

En liten koll på de senaste dagarnas nyhetsflöde


Tänker göra ett lite nedslag i vad som hittas på olika nyhetsrapportörers webbsidor. Du är således välkommen att följa med på en liten genomgång.


Synnerligen grov barnmisshandel i Texas (USA) leder till 99 år i fängelse. Mamman som bara var 23 år och som hade ytterligare 4 barn döms för svår och grov misshandel av dottern. Bara att komma på idén att limma fast barnets händer på en vägg vittnar om att allt inte står rätt till hos den nu fängslade mamman.

Gazabaserad al-Qaidagrupp attackeras av Israelisk militär. Två av den islamistiska och radikala gruppens medlemmar dödas efter att ha beskjutit staden Nevitot i Israel med raketer. Jag återkommer med fler länkar som är relaterade till denna händelse.

DN väljer att raljera med Gunilla Gomér från Ja till Livet. Detta efter att hon deltar i en kort debatt med RFSU i Aktuellt. DN ondgör sig över att rätten till fria aborter ifrågasätts. Istället för att som Gunilla (och jag med för den delen) förespråka rätten till alternativ i samband med abort.

Radikal islamism (Islamsk Revolution tror jag det svensk namnet på gruppen ifråga blir/är) sprids bland araber/muslimer boende i Israel. Det är en utveckling som varken svenska eller israeler välkomnar när den uppträder i närområdet. Islam är inte på något sätt förbjuden i Israel, men radikala grupper är ofta också våldsbenägna, så… I Sverige förs en debatt om religion skall tillåtas i skolan eller ej. I artikeln kommer det farm att dessa religiösa grupper skall eller kan ha hissat sin flagga vid en eller flera skolor i området.

Mer al-Qaida. Grupper knutna till al-Qaida uppmanar till ”jihad – heligt krig” mot USA och Israel.

Här återfinns ett par artiklar med bilder som visar hur bostadshuset i Nevitot ser ut efter att ha träffats av en Gradraket. Det är den träffen som leder till Israelisk militär attack mot Gaza (se tidigare kommentar). Bilder i denna artikel visar hur familjens sovrum ser ut efter attacken. Som tur är dör ingen och den ende/enda som för till sjukhus vårdas för chock.

Mer på samma tråd. Salafister dödas vid Israelisk räd.

Nyval i Israel. Datum är satt till 2013 januari 22.

En internationell studie som genomförts av OECD visar att Israel är ett av världens bästa länder när det gäller sjukvård. Både förebyggande och faktisk sådan. Samtidigt så medger både Israel och OECD att förbättringar kan göras.

Palestinska journalister sitter fängslade i Palestinska fängelser. Dessa bör släppas omedelbart kräver Palestinska grupper som organiserar journalister. Vi måste tillåtas att granska makthavare och att stå för yttrande och åsiktsfrihet säger man. Jämför med svenska journalister i Eritrea och Etiopien. Ett par är släppta, en är fortsatt fängslad.

Advokat och jurist organisation i Arabländerna hyllar/hedrar självmordsbombare. En Palestinsk kvinnlig sådan dödar 21 och skadar 51 i Haifa, Israel för snart 10 år sedan. Nu lyfter dessa advokater och jurister fram henne som ett exempel att följa.

Religionsförföljelse i Iran. Religionsfriheten vi är vana vid i västvärlden har sin motsats i exempelvis Iran där 8 personer sitter i fängelse och väntar på rättegång. Deras brott? Man har konverterat FRÅN islam till kristendomen.

En anonym åsikt i tidningen Dagen säger: ”Israel bör fängsla Ship to Gaza besättningen”. Själv vill jag kanske ställa den retoriska frågan: Fängsla eller skicka hem, vad är bäst? Fängelse skapar bara martyrer. Blinda för Hamas styre, politik och gärningar i Gaza.

UAV eller drönare som de kallas i Sverige. I Dagen på opinionssidan skriver en av tidningens medarbetare att ”drönare sprider död och göder terrorism”. Då blundar man för nyttan med drönare och jag håller med en av kommentatorerna. UAV (drönare) används bl.a. av brandförsvar, elbolag, gruvbolag, tull/gränsbevakning, narkotikabekämpning utöver militären. Så vad är problemet med UAV (drönare)?

Ett mirakel i Danmark. En ung kvinna är enligt läkarna så nära döden att respiratorn stängs av. Döm om allas förvåning när hon istället för att dö, kommer tillbaks till livet.

Mänskliga rättigheter i Pakistan. Den 14-åriga människorätts och kvinnorättsförkämpen Malala vårdas nu i respirator efter att Talibaner skjuter henne på väg hem från skolan. Talibaner är som bekant motståndare till flickors/kvinnors rätt till skolgång och utbildning. Bland Talibaner råder inställningen att ”kvinnans plats är vid spisen och eller i sängen”.

Egypten på väg mot Sharialagar. Ett av de islamistiska partierna/grupperna i Egypten säger sig vara beredda att ta till våld för att Sharia skall införlivas i Egyptisk grundlag. Vad för det med sig för konsekvenser? Kvinnoförtryck, homosexuella hängs, tjuvar stympas, konvertering (religionsbyte) får endast ske TILL islam INTE FRÅN islam osv.

Mer från Egypten. Höga ledare för Muslimska Brödraskapet förespråkar ”jihad – heligt krig” mot Israel och judarna.

Detta var allt för den här gången. 

Hälsningar Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar