torsdag 11 december 2014

Lite nytt

HeavenTV7 som bland annat visar Fokus Israel Nyheter har bytt namn i Sverige och heter nu HimlenTV7 vilket innebär att hemsidans adress bytt namn. Jag har därför uppdaterat min länklista i högerspalten. Utöver Fokus Israel medverkar regelbundet Lars Enarsson med Bibelstudier om Israel och det judiska folket. Även andra programpunkter som rör Israel återkommer med stor regelbundenhet.

Palestinsk minister död. Oklarheterna om hans död är kanske trots allt klara ändå. Officiella företrädare inom PA säger att det var en Israelisk soldat som orsakade hans död, men... Han hade dokumenterade hjärtproblem, storrökare, diabetiker osv samt att palestinier hindrar Israeliska sjukvårdare att ge HLR kan ha bidragit hans tragiska död. Även PA:s egen obduktion sägs fria Israeliska soldaterna från ansvar.

Är Israel uppfyllandet av det profetiska ordet i Bibeln eller inte? Ron Cantor, pastor i en Messiansk församling i Tel Aviv tar striden med liberal och ersättningstelogiska predikantkollegor. Ett kort Bibelstudie (engelska) kan här ses/höras via Youtube.

Från Israel Now News (program 157) kommer en ny sammanställning av diverse nyheter på engelska.

Miljöorganisationen Greenpeace förstör världsarv. Men är man bara "rätt sorts" extremist så är det inte fel, eller?

I tidningen Dagen tas det ofta in en stor blandning av debattartiklar. En av de sämsta skrivs av en kyrkoherde emeritus vid namn Nyberg. Han besvarar en artikel signerad Westin och tillskriver Westin sker som han inte satt på pränt.

En av de mest rabiata Israelhatarna i Sverige ges nu och då utrymme i Dagen. Gunnar Olofsson som är ordförande i Borås Palestinagrupp skriver utifrån en politisk vänsterextrem syn på Mellanösternkonflikten och är inom Israelvänliga kretsar (ö)känd för sitt ensidiga hat och propagandistiska sätt att uttrycka sig på om Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar