onsdag 3 december 2014

Enstat, tvåstat, blandat nytt

Palestinierna verkar i motsats till svenska naiva politiker (som bortser från Gud och vad han sagt/säger i Bibeln om Israel) inte längre tro på en tvåstatslösning utan på en enstatslösning. Jordanien verkar inte ha lyssnat till palestinierna utan pressar i likhet med den Löfvenska svenska regeringen krysta fram en tvåstatslösning.

X antal räknat i hundratal och/eller tusental av (så kallade) palestinierna (främst boende i Jerusalem) ansöker varje år om Israeliskt medborgarskap då de hellre bor i Israel än i en framtida eventuell stat. Vissa tänker sig alltså Israel som enstaten, andra tänker sig enstaten som Palestina som enligt Abbas med flera kommer att vara kliniskt fritt från judar.

Israel i likhet med Sverige kommer att gå till omval/nyval i mars 2015. Den 17:e respektive den 22:e mars kommer valen att hållas i de båda länderna. Vem som blir vinnare - förlorare i de båda länderna återstår att se.

FN undersöker vad som skedde i Gaza under sommaren och kommer som jag uppfattar det att ta en extra välbehövlig titt på vad Hamas och deras kollegor egentligen hade för sig.

I Frankrike och i Parisområdet verkar den öppna Antisemitismen ta sig nya (nygamla) uttryck, former och når nya höjder. Judar rånas i hemmet eller våldtas med anledning av att de är just judar.

Livets Ord och grundaren Ulf Ekman skapar åter rubriker i kristen dagspress. Jag har länge varit kritisk till att Ekman Junior är styrelseordförande i stiftelsen Livets Ord. Trots mamma och pappa Ekmans konvertering och utträde ur Livets Ord så är han med all sannolikhet föräldrarnas förlängda arm (tentakel) där. Handen på hjärtat så tror jag inte att Ekman Junior hade på egna meriter fått en styrelseplats någon annanstans, men med pappas hjälp så sitter han där han nu sitter och bevakar föräldrarnas intressen, tyvärr. Ulf Ekman har gjort mycket gott inom svensk kristenhet, men det innebär inte att han är höjd över all kritik när det gäller pensionsavtalens utformning.

Skall vi skänka pengar till tiggare eller inte? Olofsgård säger nej. Anna-Carin Rabnor säger ja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar