onsdag 15 juli 2015

Lite tankar och länkar

- Johanna Andersson skriver på Det Goda Samhället om hur politiker av andra politiker beskylls för att vara mobbare när de inte tycker som andra politiker tycker. Hon kommenterar Marita Ulvskogs (S) twittrande och pudlande i samband med Grexitkrisen som tillfälligt är en kris och inte en Grexit fullt ut.

- Bitte Assarmo skriver också på Det Goda Samhället om hur begreppet/uttrycket hemvändare vänts från ett positivt uttryck till något negativt. Hon lyfter fram naiva politikers daltande med svenskar som reser till Syrien och Irak för att strida, terrorisera, mörda, våldta, förslava, tortera andra människor under IS (ISIS) flagga och radikal muslimsk tro. Politiker som inte vågar kalla en spade för en spade utan bygger upp en gräddfil och ett belöningssystem för dessa terrorister. Bitte kommer också till försvar för Ebba Busch Thor (KD) och hennes tal under Almedalsveckan 2015.

- Paul Widén tar på sin blogg/hemsida upp ett par saker jag skall länka till. Den första länken handlar om hur man genom propaganda och historieförfalskning sår in en lögn som om den är en sanning och om hur kritiskt eller eget tänkande verkar vara en omöjlighet i vissa samhällen. Den andra länken handlar om hur Israel till skillnad från USA (läs Obama) ser på det i dagarna framförhandlade kärnvapen/kärnkraftsavtalet med Iran.

- Under natten som gick så hade jag svårt att sova och under en av dessa vakna stunder kom jag av någon anledning att tänka på Bitcoin, den nya digitala valutan. Bibeln talar om hur vi (mänskligheten) i den yttersta/sista tiden innan Messias ankomst (Jesu återkomst) och under den period som kommer i dess direkta anslutning kommer att uppleva ett kontantlöst men inte pennings/valutalöst samhälle. Uppenbarelseboken beskriver hur ingen skall kunna handla utan vilddjurets märke i pannan eller på handen osv.

Spekulationerna om hur allt detta i detalj skall gå till eller hur det upplevs samt hur det påverkar utgången för människor/individer i förhållande till Guds frälsningsplan har under åren varit ett infekterat ämne eller helt förbisett ämne. Det finns de predikanter, Bibellärare, kyrkor samfund som övertolkat detta till rena absurditeter samtidigt som det finns predikanter, Bibellärare, kyrkor och samfund där man inte vill tala i ämnet alls eller förnekar, bortförklarar och avfärdar det hela som religiöst nonsens. Spekulationerna i ämnet har som sagt varit och kommer vara många.

Men med dagens Euro och Grexitdebatt och oro inför framtiden, vad är det som säger att inte Bitcoin skulle kunna vara den valuta som skall komma att användas i en snar framtid sedd i ljuset av Uppenbarelsebokens profetior? Om jag läst rätt i djungeln av alla nyhetsartiklar om Grexit och hur enskilda Greker eller företagare hanterar situationen så verkar det som om både en och två Greker investerar i Bitcoin. Här hittar du en länk som framställer Bitcoin enbart ur ett positivt och partiskt synsätt.

- Efterdyningarna av Ship to Gaza cirkusen svallar ännu om än med allt mindre vågor. I Borås ställde inte bara politiker sitt engagemang till förfogande (ex. Anna Svalander, FP) utan kommunen sponsrar öppet arrangemanget med pengar vilket man inte får göra som kommun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar