söndag 19 juli 2015

Lite söndagsnytt

Att sitta med en kopp kaffe i lugn och ro på söndagsmorgonen är inte helt fel. Bibelläsning, morgontidning och höra hur bostadsområdet långsamt vaknar till. Hundägarna var först ut, sedan en och annan motionär, någon skall arbeta, andra skall till kyrkan, söndagsöppna butiker lockar, någon är på väg till eller från årets semester. En och annan nattsuddare har vaknat till, låter bilen stå med tanke på gårdagens bravader osv osv.

Sätter mig och läser lite nyheter främst på utländska media. Hittar en och annan godbit, nja godbit och godbit. Nyheter värda lite läsning och eftertanke låter kanske lite bättre.

Vad händer i Gaza? Explosion skadar X-antal personer, förstör sex-sju bilar/fordon, byggnader mm inne i Gaza City. Man misstänker att Islamska Staten (ISIS) visar framfötterna och på så vis talar om för Hamas och Islamiska Jihad att vi (ISIS) vill vara med i diskussionerna om makten i och över Gaza, för att få ett fotfäste mot Israel och Egypten för distribution av extrem islamistisk tro och terrorism.

Bitte Assarmo skriver grundläggande om samma sak, men ur ett litet annat perspektiv. Hon ställer svensk Public Service mot väggen. (Svensk Partisk Service vore kanske en bättre beskrivning av SVT och SR). SR kritiserar Israel för att förebygga ISIS eventuella attacker mot Israel, detta genom att bygga upp passiva försvarsåtgärder i form av gränsstaket. Detta samtidigt som man rapporterar okritiskt (snarare lyriskt) ifrån Gaza där Hamas, ISIS m.fl. terroristorganisationer samarbetar i kampen mot Israel.

Patrik Engellau har läst igenom Hamas stadgar. Det är en besvärande läsning för Ship to Gazas anhängare, för han redovisar vad Hamas som regerar i Gaza står för, deras agenda, deras mål och vägen dit. Glöm Tvåstatslösningar, det finns ingen framtid för Israel enligt Hamas, bara en muslimsk stat styrd med/av sharialagstiftning. Judarna skall dödas först i Israel, sedan över hala världen. Detta är Hamas mål och naiva svenska stödjer utplånandet av en medlemsstat i FN. Många Palestinaaktivister i Sverige kallar sig ofta för anti-sionist eller antirasist medan man egentligen är Antisemit och rasist, man lever i förnekelse.

Saudiarabien är som bekant ett land som förtjänar kritik vad gäller mänskliga rättigheter, jämställdhetsfrågor osv. En sak dom ska ha en eloge för är att man bekämpar Islamska Staten. Under en aktion över några veckor har man arresterat över 430 ISIS anhängare/terrorister samt förstört eller beslagtagit vapen, sprängämnen mm.

Judarnas situation i Sverige blir bara sämre och sämre. I Sydsvenskan läser jag en omfattande artikel om hur judar tvingas flytta från Malmö. Många väljer Israel där de inte behöver vara rädda att vara judar.  Även Dagen hade en artikel i samma anda tidigare under veckan som gick. Antisemitismen växer allt snabbare i Sörgårdsidyllen Sverige. Hur länge kommer det att finnas judar i Sverige. Arabvärlden är i det närmaste "juderein" och vem vet hur lång tid det dröjer innan Sverige blir det också.

Så, det var lite om det ena och det andra den här söndagsförmiddagen.

Gud Välsigne Dig och Gud Välsigne Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar