fredag 24 juli 2015

Lördagsnytt(igt)

Lite blandat nytt från webben. Inte så mycket nyttigt ätbart, men...

Bitte Assarmo kommenterar arresteringen av islamister (IS-anhängare) som begått terrordåd i Syrien och den politiska och journalistiska reaktionen på densamma. Göteborgs Posten skriver om ämnet och citerar Polis Daniel Norlander som säger att gripandet var/är jätteviktigt. Alice Teodorescu skriver på ledarsidan i samma tidning om aktionen. Betonar också skillnaden mellan naivitet och att vara ignorant.

Stefan Lindmarks berättelse om släktingar som överlevde Förintelsen.

Brittisk överlevare från Förintelsen kallas nazist och tvingas lämna området av Palestinasupporters i samband med en festival. Arrangören ansåg att det var han som var problemet, inte de våldsamma och aggressiva pro-Palestinierna.

President Obama kan tänkas följa upp succén (eller inte) med Iranavtalet genom att pressa fram en överenskommelse mellan Israel och Palestinierna. På Israels bekostnad. Hizbollah som idag har mer än 100 000 raketer (många långdistans) kan snart ha 140 000 då Iran får tillgång till kontanta medel inom det snaraste. Hamas kommer att beväpnas ytterligare. Israel å si sida kommer att bakbindas av Obama. Lisa Abramowicz ger sin bild av Iranavtalet och pekar bl.a. på Obamas eftergifter.

Liten analys av Israels problem med medborgare som åker till Syrien för att strida med IS (ISIS). I dagarna har man t.ex. arresterat en dryg handfull personer som spridit IS-propaganda bl.a. var ett par av dessa lärare.

Islamism är det största problemet när det gäller att Mellanöstern håller på att avkristnas.

Turkiet upplever också problem med IS och islamister. Sätter nu hårt mot hårt.

Judisk familj trakasseras av grannar i Svensk stad. Hyresvärden bagatelliserar hotet.

Som sagt var. Lite nytt denna lördagsmorgon...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar