söndag 26 juli 2015

Livet är inte alltid enkelt och kan leda till onödig huvudvärk

En som upptäcker att livet som palestiniernas president inte är så enkelt som många svenskar tycker är Abbas. Nu är det inte Israel som ger honom huvudvärk utan andra Palestinier, nämligen hans vänner (eller inte) i Gaza, Hamas. Höga företrädare inom Hamas menar att Abbas driver en anti-Palestinsk politik, kallar honom diktator mm.

Fotbolls-VM 2018 i Ryssland och kvalmatcherna för att ta sig dit måste Sverige slå bl.a. Frankrike och Holland (Nederländerna). Israels möjligheter att ta sig dit verkar också något begränsade. Italien och Spanien är två av deras motståndare.

Att två svenskar gripits för terrordåd i Syrien är nu även en nyhet i Israel.

Tågtunneln genom Hallandsåsen verkar snart vara klar för trafik. Skandaltunneln som började byggas 1992 var tänkt att stå klar 1997. Till DN säger en av Trafikverkets tjänstemän att man ligger en månad före tidtabellen vilket är positivt, men samtidigt ligger man 17 år och 11 månader efter i tid. Tätningsmedel, förgiftat grundvatten, politiska skandaler, kostnadskalkylen sprängd för länge sedan osv har kantat tunnelns varande till dags dato. Undrar om den politiska huvudvärken någonsin kommer att släppa helt.

En annan politiker som har drabbats av huvudvärk är Londons borgmästare Boris Johnson. Kontroversiell, vital, radikal och frispråkig har han blivit älskad av många. Men en liten bumerangeffekt har uppstått. Vissa av hans genomförda projekt har slagit tillbaka och snart kan han vara lika hatat/avskydd som han en gång var älskad.

Nya handgranater detonerar i Malmö. Den skånska storstaden som länge dragits med problem noterar en kraftig ökning av dessa under det senaste året. Polisen verkar inte kunna presentera en klar orsak till varför den senaste detonerar, utan här kan det snarare handla om enligt svensk standard en okynnessprängning. Min benämning på detta är TERRORISM.

Aftonbladets antiisraeliska agenda fortsätter att vara ett ledljus. Somar Al Naher skriver om den nya lag som skärper straffen vid stenkastning i Israel. Men gör en logisk kullerbytta genom att påstå att den är appliceringsbar på/i Gaza vilket är helt felaktigt. Men kan Aftonbladet (Antisemitbladet) skriva negativt om Israel så tar man varje chans man får. Jag som svensk och så långt jag är medveten om det är en laglydig person har till skillnad från SAN inga problem med skärpta straff, varken i Israel eller i Sverige. Jag stör mig ofta på svensk tandlöshet i straffskalor eller felriktade dylika där likhet inför lagen tyvärr ofta upplevs som olikhet inför lagen.

Sommarlägren i Gaza (Hamas regi) startar i dagarna. Utöver att utbildas i maskingevärsskytte, bombtillverkning, raketavfyrning, infiltration, kamouflage, Korancitering mm får de 25 000 deltagarna också utbildning i "första hjälpen".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar