torsdag 4 april 2013

Tårar av förskräckelse och glädje

Mycket tokigt skall man läsa och höra.

Här är ett par i mitt tycke tokiga saker från Socialdemokraternas Kongress.

Ambassad i Palestina. Urban Ahlin och Socialdemokraterna kräver att Sverige öppnar en ambassad i Palestina.

Från artikeln i SvD citerar jag:  "Sverige har redan i praktiken sagt att man erkänner att Palestina är en stat. Det var det vi röstade om i FN:s generalförsamling. Då betyder det att vi ska uppgradera våra diplomatiska relationer också, säger Urban Ahlin, Socialdemokraternas utrikespolitiske talesperson".

Ett litet faktafel som verkar ha undgått Urban Ahlin. Palestina eller rättare sagt den Palestinska Myndigheten har OBSERVATÖRSSTATUS i FN. Och det var det som omröstningen gällde, inget annat. Som politisk talesperson borde han veta att skilja mellan önsketänkande och gällande fakta.

Det var ju den statusen man röstade om. Inte medlemskap i egenskap av stat.

Dessutom så är Sveriges Ambassad i Israel placerad i Tel Aviv som INTE är Israels huvudstad. Hur bakvänt tänker man egentligen? 

Varför förespråkar man inte att Sveriges Ambassad flyttas till Jerusalem?


När vi ändå är inne på ämnet ambassad och ambassadör. Sverige skickar ny Ambassadör till Israel förresten. Carl Magnus Nesser heter den nye svenske Ambassadören i Tel Aviv.


Här kommer ett Youtubeklipp från Socialdemokraternas Kongress. Husam Zomlot, Fatah. Om man lyssnar till vad han säger så kommer han med det ena faktafelet och/eller påståendet efter det andra presenterade som om de vore en redan etablerad sanning. Lyssna gärna på inlägget som är ca 16 minuter och gör din egen bedömning om saken.


Jag har nämnt det tidigare i ett inlägg. Den Sydafrikanske juristen och Domaren Goldstone som utfört uppdrag åt FN går hårt åt myten om att Israel är en Apartheidstat.


Samsung har en enda forskningsanläggning utanför Sydkorea. Gissa var?


IBM firar 40 år i Israel.


Ett tips till vår Statsminister. LE, det är ett tecken på samt genererar styrka till andra. Att just ledare skall le mot sina medarbetare och i hans fall, väljare ger positiv effekt.


Så det var allt i detta inlägget. 


Gud Välsigne Dig OCH Israel. Gideon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar