måndag 29 april 2013

Lite av det senaste

Satte mig framför datorn och började kolla lite av de senaste sakerna som dykt upp på olika sajter världen och webben över.


Debatten om islamofobin har varit hög, böljande och stormig de senaste veckorna. Detta till följd av de VAL och senare åtgärder som Socialdemokraterna gör i samband med sin stora partikongress. Vem som "till syvende och sist" gjort fel eller rätt får vi kanske aldrig reda på i detta livet.

Hittar en artikel i SvD som behandlar ämnet, islamofobi.

Hittar i Världen Idag ytterligare en ledare som behandlar ämnet. Infallsvinkeln är lite annorlunda än den som förekommit i övrig svensk media.


I DN hittar jag så en artikel om konvertering bland asylsökande och hur konvertiter behandlas i sina hemländer. Den överlappar lite med artikeln i länken ovan. Som kristen anser jag att flyktingar och asylsökande inte är ett problem som löses genom att vi stänger våra gränser. Jag anser snarare att det gäller för oss kristna att istället efterleva missionsbefallningen (Markus 16: 15 och framåt samt Matteus 28: 18 och framåt). Se möjligheten istället för problemet! Möjligheten att predika evangelium för människor från hela världen utan att behöva lämna det egna hemlandet.


Något helt annat. Detta trots att jag INTE är en modebloggare. Från DN och en debatt i deras Webb-TV hämtar jag följande länk.

Man diskuterar anorexiasjuka fotomodellers vara eller inte vara. Man talar om hur modellagenturer letar efter modeller inne på kliniker där anorektiker behandlas. Man lyfter också fram i intervjun Israel som ett föregångsland när det gäller att lagstifta mot allt för smala modeller.


Spårvagnar i Jerusalem och den debatt det skapat sedan man beslutade sig för att börja bygget av denna linje. Den delar Jerusalem och gynnar bosättarna samtidigt som den är apartheidistisk skriker motståndarna till denna.

Nu har en Fransk Domstol slagit fast att denna spårvagnslinje INTE bryter mot Internationell Rätt och sker på ockuperad mark.

Bojkottsivrarna såg dessutom till att de Internationella företag som var inblandade i detta bygget tvingades bryta sina kontrakt både genom lobbyverksamhet och hot. Dessa företag får således upprättelse i efterhand.

Men den svenska organisationen Diakonia håller inte med. De anser trots detta att spårvagnslinjen som är ockuperande och diskriminerande. Trots att den underlättar vardagen för de som reser med (på) linjen oavsett religion, etnisk eller religiös bakgrund. Även Palestinier använder spårvagnslinjen. Det verkar ha gått Diakonia förbi.


Och så lite tråkiga nyheter.

Raketer har återigen börjat avfyras från Gaza mot civila mål inne i Israel.

Lugnet som rådde var tydligen tillfälligt och bedrägligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar