söndag 21 april 2013

Något nytt

Det heter "inget nytt under solen".

Och det stämmer. Det är ju endast en variation av något som skett tidigare eller på en annan plats eller i en annan persons liv.

Men jag hämtar och kommenterar ändå några saker som jag hittat hos några nyhetsförmedlare på webben. Lite ditt och lite datt som det också heter.


- Ahikam var sju månader när familjens bil träffas av stenar. En av dessa slår sönder inte enbart glasrutor i bilen. Även Ahikam går sönder.

Idag är han 23 år. Lider av epilepsi. Har motoriska skador. Kan varken läsa eller skriva. En tredjedel (30-35%) av hans hjärna är förstörd.

Stenkastande ungdomar suckar ni. Inte är väl det så farligt? Fråga Ahikam. Han vet. En sten som kastas kan skada en människa lika mycket som en kula som avfyras med ett skjutvapen.


- Israels sjukvård får beröm och det är inte vem som helst som kommer med beröm heller. WHO:s ledare (chef) Margaret Chan är det som säger det.

Om ledaren (chefen) för Världshälsoorganisationen WHO säger det, kan det ligga någonting bakom de orden?

Två saker vill jag lyfta fram extra ur innehållet i denna artikel.

ETT. Israel åstadkommer mer med mindre! Mer och bättre sjukvård, men med hjälp av mindre pengar än genomsnittet av länderna inom OECD.

TVÅ. Margaret Chan passade på att besöka barn som vårdas vid ett sjukhus i Tel Aviv. Barn från Gaza som vår vård vid Israeliska sjukhus. Vänta lite här! Kan det verkligen stämma? Förnekar inte Israel sjuka Palestinier vård? Uppenbarligen inte. Ship to Gaza, PGS m.fl. verkar ha missat den informationen.


- Vem vet. Kanske kommer flygplan om några årtionden alla vara obemannade (utan pilot). I alla fall de militära flygen tror en Israelisk högre Flygofficer. Drönarna (UAV) tar över helt.


- Håller Ryssland på att invadera Finland med fredliga medel? Tro det den som vill.


- Hur djupt går den ekonomiska krisen i dagens Egypten?

Egypten har svårt att både låna och köpa mat på den Internationella marknaden verkar det som.

Att byta från en diktatur till en osäker diktaturliknande regering (jag kan ha gjort en feltolkning här, men) som dessutom verkar vara mer intresserad av att inför Islam i alla lagar än att arbeta för nationens och folkets bästa är inte lätt.


- Kampen om Tempelplatsen (Tempelberget) i Jerusalem där Omar och Al-Aqsamoskéerna idag återfinns hårdnar. Nu involveras även kvinnorna i försöken att hindra ickemuslimer att besöka platsen.


- De sista vårregnen faller över Israel.

Välbehövligt regn. Israel och hela regionen har under flera år lidit av allt för lite regn.


- Professor Ulf Bjereld ifrågasätts i tidningen Expressen.

På vilka grunder kallas han "Mellanösternexpert"?

Är det för att han forskat och studerat i och om Mellanöstern?

Eller är det på grund av hans politiska agenda?


Så, det var lite av det jag hittade under dagens titt på olika webbsidor.

Gud Välsigne Dig och Gud Välsigne Israel. Hälsar Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar