måndag 8 april 2013

Ny vecka men mycket är om vad som skett under tidigare vecka

Först tänkte jag komma med en uppmaning till jämställdhetsivrare (svenska) om att göra något för just det i Gaza. I Sverige vurmar vi för att könen skall suddas ut helt (hen), men i Gaza gör man tvärtemot. Man strävar efter att segregera könen (könsapartheid).

Bitte Hammargren skriver idag i sin Mellanösternblogg i SvD (svenska) om hur Hamas tvångsfriserar män som hämtas in från gatan. Hon kallar det "Hamasstyrets moraliska nitälskan". Palestinian Centre for Human Rights  (PCHR) fördömer detta (engelska) agerande i Gaza. Organisationen har sitt säte i Gaza City.

Statsvetaren och pastorn Stefan Swärd skriver en ledare i Världen Idag (svenska) om sin erfarenhet från Socialdemokraternas kongress. Detta leder ju till olika åsikter och eller en analys av vad vi kan vänta oss i framtiden av, med och från SAP.

Tobias Petersson skriver på Newsmill (svenska) om sina erfarenheter (tolkningar) från, av och under nämnda partikongress. SAP och Stefan Löfven kallar Fatah för sitt "kära systerparti". Han tar upp ämnen som berör Fatah och deras politik. Väpnad kamp, korruption, brott mot Mänskliga Rättigheter mm.

När jag ändå är inne på Socialdemokraterna så kan jag också nämna att Ilmar Reepalu (Malmö) som gjort sig känd för sina Antisemitiska klavertramp och sin antiisraeliska retorik nu "belönas" med posten som ORDFÖRANDE för Valberedningen i SAP. Ilmar Reepalu som närmar sig 70-strecket borde rimligtvis istället uppmanats att gå i pension (svenska).

Palestinska Myndigheten (PA) med Abbas i spetsen planerar nu en ny Intifada med betoning på planerar. Intifador uppstår således inte spontant. 15 april har man satt som startdatum för denna (engelska).

I tidningen Realtid (svenska) läser jag en mycket bra krönika om hur vi bör förhålla oss till Israel/Palestina och vem vi på goda grunder bör stödja.


Hamasterrorister arresterades i Jerusalem efter en tids spaning. Gruppen har varit pådrivande i en serie brandbombs och stenkastningsattacker på och runt Tempelberget. De motiverar sitt agerande genom påståenden om ”judaisering” av Jerusalem och Tempelberget samt en påhittad Koranförnedring vilken visat sig vara en olyckshändelse där en Koran faller av en stol, men plockas upp och dammades av, av en Israelisk polis (eventuellt militär) för att genast överlämnas till ägaren (engelska).


Israel beskjuts än en gång med raketer från Gaza. Reaktionen just nu är INTE väpnad vedergällning utan man har valt att stänga 1 (en) av 3 (tre) gränsövergångar. Humanitära transporter sker dock i vanlig utsträckning (engelska).

Idag högtidlighåller man Förintelsen av judarna under WWII i Israel och bland judar världen över. Här följer en länk till en artikel (engelska) som handlar om HANDIKAPPADES utsatthet och hur Nazisterna med Hitler i spetsen utvecklade sin politik gällande den gruppen av människor. Något att tänka på när vi förespråkar diagnostisering av samt abortering av foster som uppvisar misstänkta tecken på olika former av "handikapp".

Irans hat mot Israel, hat mot judar, hat mot konvertiter osv debatteras i denna artikel. Man resonerar om att detta kan leda till folkmord med hjälp av kärnvapen (svenska).

Så, det var lite av vad som skett under de senaste dagarna.

Gud Välsigne Dig, Gideon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar