tisdag 13 oktober 2015

Lite om det som sker i Israel just nu

En som tycker sig vilja väl är Wolfgang Hansson, pro-palestiniern som i en propagandistisk artikel publicerad i Aftonbladet kommenterar de fruktansvärda terroristdåd som skakar Israel i detta nu. All skuld läggs på Israel. Palestinierna är endast förtvivlade utsatta offer som i desperation tar till knivar, bilar, pistoler och bomber för att få utlopp för sin frustration över att inte ha fått en egen stat.

Hansson "glömmer" att FN:s delningsplan förkastades av araberna redan 1947. Hansson påskiner att de palestinska områdena är hermetiskt omslutna av en 8 meter hög betongmur. Israel anklagas för att inte ha viljan att förhandla med palestinierna. Detta trots att både Arafat och Abbas har fått erbjudanden om en egen stat, men dom (Arafat och Abbas) tackade nej, det var inte bristande vilja hos Israelerna utan tvärtom. Hansson rättfärdigar också palestinskt våld = terrorism genom att framföra påståenden om att "allt mindre än självmordsbombningar" bara är s.k. mikroterrorism. Skamlig propaganda och medveten blindhet för den faktiska situationen och terrorn som sprids sanktionerad av palestinska ledare är vad det handlar om.

Mats Larsson som skriver under rubriken "Det är de långa knivarnas höst i Israel" i Expressen är bättre, men långt ifrån hela hans artikel är genomgående bra. "Nära skjuter ingen hare" heter det i svenskan.

Larsson nämner att Hamas eldar under terrorismen, men påskiner att Abbas försöker gjuta olja på vågorna. Sanningen är närmare "bensin på brasan" under alla de år han suttit vid makten. När han (Abbas) hyllar terrorister som frihetskämpar, sanktionerar livstids pensioner till fängslade terrorister, säger att varje droppe blod som spills är bra osv. Trots det är Larssons artikel långt mycket bättre än Hanssons.

Världen Idag rapporterar om dagens terroristdåd i Jerusalem.

Dagen skriver bl.a. om terrordåden med hänvisning till den stora grupp av pingstpastorer som just nu befinner sig i Israel på en studieresa.

i Israelnationalnews läser jag om att minst tre av de senaste terroristerna hade anknytning till Hamas, IS och Fatah (Socialdemokraternas systerparti) och var bosatta i samma område (statsdel, samhälle). Minst två av dom var dessutom nära släkt.

Enligt Times of Israel använder sig de senaste dagarnas terrorister av uppviglande sidor, bilder och retorik bl.a. via olika sidor på Facebook. Den ene triggar alltså den andre, det blir en tävlan i terrorism.

I palestinsk media framställs terroristerna som oskyldiga offer för Israeliskt övervåld, detta enligt en artikel i Ynetnews.

Detta är bara ett axplock av allt som just nu rapporteras och skrivs om och ifrån Israel i denna stund. Fruktansvärd scener utspelas. Vuxna, barn, oskyldiga offer och gärningsmän skadas eller dödas. Endast Gud vet hur framtiden kommer att te sig.

Jag kommer att fortsätta be om Guds beskydd för Israel, Jerusalem och alla hennes invånare oavsett folktillhörighet osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar