söndag 11 oktober 2015

Lite nytt på söndagsförmiddagen

Jan Guillou slår till med en tvärsäker analys i bästa (sämsta) vänsterpolitiska anda gällande resultatet av KD:s riksting, KD:s och FP:s framtida valstrategier i jämförelse med SD samt sågar Fredrik Lindströms uttalande om Guantanamofängelset. JG:s analys av KD och FP är att de nu är SD-lightpartier eller SD-stödpartier om man föredrar det uttrycket och Lindström sågas då JG anser att Guantanamo är ett koncentrationsläger. 

Till skillnad från JG så har KD och FP fattat att man måste se den krassa verkligheten i vitögat. Leijonborg (FP) fick lida svårt av rasistanklagelser då han ansåg att språktester var ett av flera kriterier som skulle uppfyllas för att få svenskt medborgarskap, detta långt innan SD räknades som ett växande politiskt parti.

Alice Toedorescu skriver en intressant ledare om integrationens krav och förutsättningar i den tid vi lever i nu: "När politikerna och myndigheterna har fått grepp om migrationen måste frågan om integrationen lyftas på nytt. Utan en välfungerande integration dalar acceptansen för migrationen.Därför behöver integrationsbegreppet definieras och fyllas med såväl rättigheter som skyldigheter. Vi behöver utgå från vad svenskhet är, mer än utifrån vad det inte är. Svenskhet handlar inte om vad man har på julbordet eller om man ens firar jul.
Svenskhet handlar om värderingar, förhållningssätt och koder. Som man kan tycka bra eller mindre bra om, men som man måste känna till och anamma".

Många är vi som under flera år lyft fram terroristlöner som Palestinska Myndigheten betalar ut med hjälp av våra svenska skattepengar (bistånd). Nu först vaknar Dagens Nyheter.

När IDF attackerar bombfabriker i Gaza (och en palestinsk kvinna med barn dödas) som ett svar på alla raketattacker mot israeliska civila och när en palestinsk självmordsbombare spränger sig själv i luften utanför Ma'ale Adumim strax utanför Jerusalem då rubricerar Aftonbladet detta som israelisk skuld. Bättre beskrivet inne i artikeln. Även Expressen anklagar Israel i sann TT-anda när man från myndigheternas sida försvarar landets befolkning. Lägg skulden där den hör hemma, hos den Palestinska Myndigheten och hos Hamas.

Israels FN-ambassadör anklagar just FN för sin tystnad. 11 terroristattacker med flera döda och skadade inom loppet av 72 timmar i Israel och FN är tyst, inga fördömanden. Varför? Kan det bero på att förövarna är palestinier och att man inte vill såra Palestiniernas president Abbas?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar