torsdag 26 februari 2015

Röda räddar Döda, eller?

Jordanien och Israel skriver under ett samarbetsavtal gällande ett brådskande vattenprojekt. Man hoppas att kunna rädda Döda Havet genom att leda vatten från Röda Havet. Det handlar inte enbart om att rädda ett känsligt ekosystem utan man planerar att bygga en avsaltningsanläggning som skall förse delar av de båda länderna med dricksvatten. 

Kommentar: Det man inte tagit med i beräkningen är det profetiska ordet i Hesekiel 47. Där läser vi om hur det skall bryta fram en källa som ger tillräckligt med vatten till en flod som skall komma att göra Döda Havet till ett sunt och levande hav där fiskar lever.

Senaste nytt från Israel Now News, program 168.

Något att tänka på för våra BDS-anhängare (bojkott) till/för Israeliska varor mm. Palestinier som har Israeliska arbetsgivare har mer än dubbla lönen än hos motsvarande palestinsk arbetsgivare. Detta enligt en undersökning som EU låtit genomföra. Rapporten offentliggjordes denna veckan.

Siewert Öholm attackeras verbalt i Göteborg för sitt Israelengagemang. Här är en länk som ger en liten och ofullständig bild av hans texter till försvar för det judiska folket och Israel.

Israeliska läkare försöker rädda livet på ett hjärtsjukt flyktingbarn. Den tvååriga flickan har på olika vägar lyckats fly från IS (ISIS) attacker i Irak och tillsammans med sin mamma kommit till Jerusalem i Israel för att söka hjälp hos Save a Child's Heart.

Så, det var lite av varje som jag i korthet delar med mig av denna sista torsdagkväll i februari 2015.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar