lördag 14 februari 2015

Ebba, Lars mm

Ebba Busch Thor kan bli Kristdemokraternas nästa partiledare vilket får svensk press att rasa. Man retar upp sig på abortfrågan, att hon blir mamma under våren, att hon är så ung, att KD kommer att ta ett steg åt höger, hon kommer att skrämma iväg väljare, hur skall partiet dö mm. Oavsett vem det blir så måste KD ta tag i politiska "heta" frågor/ämnen. Men är det enbart det som är sanningen, eller kan det dölja sig något annat bakom rubriker och frågor?

Tänker knyta an till några kommentarer jag sett/hört om anledningen till medias hetsjakt på Ebba.

Kan det vara så enkelt att den rödgröna journalistkåren är rädda för henne? Kan det vara så att "lilla" Ebba till skillnad från den eller de andra partiledarkandidaterna inte går att sätta på plats? - Hon är ung, ja. - Men oskärpt eller ointelligent är hon då rakt inte. - Hon tvekar inte att ta debatten med välmeriterade och kända politiker. - Hon är blixtrande snabb i repliken. - Hon kommer sannolikt att sopa banan med Alice, Stefan, Åsa, Jonas, Gudrun, Mehmet, Jimmy, Julia, Gustav, Margot osv i vilken debatt, ämne och sammanhang som helst. Det ger mediavänstern kalla kårar och stora skälvan för man vet innerst inne att denna unga blivande mamma kan vara den person som åter lyfter KD från fallrepet vid fyra procent och på allvar utmanar de röda, gröna och bruna partierna i kungariket Sverige genom att Kristdemokraterna hamnar på tvåsiffrigt antal procent.

Jag är ingen älskare av Lars Vilks, men måste ändå klart och tydligt säga att attacken med minst en död i Köpenhamn mot det möte om bl.a. yttrandefrihet där han medverkar är just en attack mot yttrandefriheten. Danska politiker kallar det rätt och slätt för fegt terroristdåd. Denna attack har lett till att svensk polis ökat säkerhet, övervakning och kontroller vid Öresundsbron och även färjorna Helsingborg - Helsingör.

Elbil som kan köra 800 km på en laddning och som utvecklar mer än 1 000 hästkrafter. En sådan vill jag ha.

En äldre kvinna tar bladet från munnen och läser lusen av IS-krigare.

Den rödgröna regeringen försitter inte tillfället att ta tillbaka makten från folket genom att föreslå att gåvoavdraget skall tas bort redan nästa år. Jag tänker på två saker värda att nämna om demokratin i Sverige. I nationalsången sjunger vi "du tronar på minnen från fornstora dar" och det är väl så Sossarna försöker vrida tiden tillbaks, till "fornstora dagar" då all makt utgick från folket, eller rättare sagt. "All makt utgår från partiet". Det är fruktansvärt för S, MP och V om staten inte skall tillåtas ha sitt finger med i varje enskild liten detalj, eftersom dessa partiers politiker anser sig veta och förstå allt så mycket bättre än den svenske medborgaren. "Det är häftigt att betala skatt", eller hur?

Siewert Öholm om det Palestinska och S+MP PR-jippostatsbesöket i Sverige under veckan som gått.

Paul Widen skriver om hur (o)balanserad medias nyhetsbevakning av Israel-Palestina är. Han översätter ett tal Matti Friedmen (tidigare anställd journalist vid nyhetsbyrån AP) höll i januari 2015.

Fortsättning följer heter det och det stämmer på Sverigedemokraternas "järnrörsskandal". Vissa hävdar att det man inom partiets organisation ägnar sig åt kan vara olagligt.

Jag brukar likna SD med ett "nazi light parti", men här har vi de som är öppet nazistiska och nu sitter i häkte misstänkta för förberedelse till misshandel mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar