söndag 22 februari 2015

Försvar och lite annat

Jan Guillou kommer till försvar för "felsägande" SR-reporter när en av Sveriges minsta och mest välintegrerade minoriteter ställs vid skampålen i gammal vanlig Antisemitisk ordning genom insituationer om judarnas skuld till att bli offer för attacker, mord. JG försöker att förminska Antisemitismen genom att flytta debattens fokus till något som inte har med just det aktuella fallet (intervjun i SR) men som i JG:s ögon är värre. Hot och trakasserier mot muslimer och islamofobi i Sverige. Ingen förnekar att den finns, men fokus i aktuell debatt handlar snarare om Antisemitiska tankar som framförs i SR. JG anklagar Silberstein och Neuding för lögn i sin artikel när de säger att judar känner sig så otrygga i Sverige att de funderar på att emigrera. JG tänker inte på att han bidrar till deras rädsla genom sina publicerade och samlade tankar.

Abbas propagerar i bästa JG-stil när han påstår att om Israel väljer att kalla sig för "judisk" stat då kommer 1,5 miljoner araber/muslimer att utvisas. Detta påstår han utan ett uns av bevis för detta påstående. Även på den tiden när Sverige fortfarande kallades för "kristet" så tilläts andra religiösa tillhörigheter och så kommer även Israel att fortsätta. Abbas har däremot i X-antal intervjuer och tal sagt att "i en framtida (eventuell) Palestinsk stat kommer inga judar att tillåtas bo".

Abbas och Palestinska Myndigheten (PA) förbjuder försäljning av fastigheter och mark till judar/Israeler. Detta är vid dödsstraff förbjudet. Och detta är den Palestinske president som S-MP-regeingen i Sverige hyllar.

Nattligt nöjesliv på/i Jerusalem Marknadsplats.

Vem beskyddar Israel? Kan det vara GUD själv?

Göran Skytte skriver om Djävulen i en Dagen-krönka.

Vad gäller Livets Ord, Ulf Ekman och Robert Ekh så är jag lite inne på Dahlmans tankegångar om huruvida Livets Ord kommer att klara sig utan dessa ledarfigurer och vad det innebär med deras konvertering respektive fall. Till syvende och sist är det Gud som kommer att döma dessa herrar och inte du eller jag. Deras lön kanske de redan fått ut "här i tiden" och då vi står inför Herren själv kanske de får stå i skuggan medan andra som idag inte synts endast som doldisar får stå fram i rampljuset för att få sin rättmätiga lön med motiveringar som: trofast in i döden, för lång och trogen tjänst, de minsta skall bli de största, hjärtats renhet etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar