tisdag 16 oktober 2012

Gaza och luckor i blockaden

Ja vad skall man säga. Blockaden (inte ockupation som vissa felaktigt hävdar) av Gaza är kanske inte så rigorös som företrädare för Ship to Gaza hävdar.

Redan innan det var dags att krypa ner i sängen igår kväll så läste jag om detta via en Engelsk nyhetskanal. Nu läser jag om det i SvD, TT-Reuters meddelande. Iphone 5 säljs runt om i Gaza.

I det så fattiga Gaza. För ni har väl hört på Radio, TV och läst i tidningarna om hur fattigt det är i Gaza. Vi har väl alla hört SVT och SR:s reportrar berätta om fattigdomen som beror på Israels OCH Egyptens blockad. Det sista har ni knappast hört dem säga. Företrädare för PGS (Palestinagrupperna Sverige) ropar ut från gator och torg hur fattigt det är.

 Dror Feiler från Ship to Gaza trumpetar ut "sanningen" om den hemska och effektiva blockaden mot Gaza. Israels blockad alltså. Inte att Egypten är delaktig i blockaden. Han och de andra aktivisterna ombord på Estelle har antagligen inte hört nyheten på sin Medelhavskryssning. Nyheten om att Iphone 5 i Gaza.

Men det finns brister i blockaden. Om befolkningen i Gaza kan köpa Iphone 5 flera veckor innan den ens har börjat säljas i Israel då är den inte så rigorös som påstås.

Fattigdomen då? Iphone 5 i Gaza kostar just nu omkring 8-9 000 SEK. Betydligt mer än i Sverige. Hur har de råd?

Hör här! Iphone säljs inte ens officiellt i Gaza. Inte om man får tro den lite mer utförligare artikeln som återfinns på Reuters brittiska sida.

Jag är medveten om att jag raljerar lite. Men ibland så måste frustrationen över särbehandlingen av de olika parterna i svenska media få utlopp. Jag hatar inte Palestinier. Deras Israelhatande svenska vapendragare både i form av StG och PGS är det som jag riktar denna känga mot. Kängan riktas också mot svensk media som oftast verkar ha köpt Israelhatet rakt av. Man kallar det aldrig själv för hat. Man väljer att säga "befogad kritik", man väljer att aldrig kalla sig Antisemit (för det är hemskt), man kallar sig anti-sionist istället.

Grattis Gaza till era nya telefoner...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar