onsdag 10 oktober 2012

2012.10.11 Fokus Israel

Eddie Chumney läser idag in ett kort Bibelstudie istället för nyheterna som brukligt är på engelska.

Han går kortfattat igenom de olika högtiderna som Bibeln föreskriver/beskriver. Han kopplar dessa högtider till viktiga saker som sker i Jesu liv och eller kristenhetens födelse. Men också hur dessa kan knytas till Jesu återkomst som Messias, den Store Konungen. (Visserligen är det ett intressant ämne, men 15 minuter är allt för kort tid).



Nyheter från Israel presenteras i vanlig ordning på ett föredömligt sätt av Dan Johansson på svenska. Nedan följer ett begränsat urval av de nyheter han valt att lyfta fram i dagens program.

Aravaöknen. Trots endast 30 mm regn per år odlas här stora delar av Israels grönsaker, blommor mm. Totalt ca 600 jordbruk återfinns i området. Jordbruksstudenter från stora delar av omvärlden gör varje år studiebesök.

Italien. Ett antal mobila förlossningskliniker har donerats från/av Israel till katastrofdrabbade områden.

Jämställdhet. Israels försvar är världens mest jämställda. Sexuella trackaserier är också väldigt ovanliga.

Arbetsmarknaden. Antalet lediga jobb stiger fortsatt i Israel jämfört med tidigare år.

Bostadsmarknaden. Markant ökning av bostäder ute till försäljning. Byggande av 12 000 nya bostäder bara i Tel Aviv är under planering.

Järnväg. Ett Kinesiskt konsortium bygger ny järnväg mellan Tel Aviv och Eilat. Även hamnen i Eilat kommer att byggas till och om för att varor skall kunna transporteras denna väg.



Nedan följer en liten film från Palwatch. En Palestinsk konstnär berättar kort om judisk historia i Jerusalem. I motsats till vad Palestinska politiska ledare idag vill erkänna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar