onsdag 17 oktober 2012

2012.10.18 Fokus Israel

De senaste uppdateringarna av "nyheter från Israel" under samlingsnamnet - Fokus Israel. Även ett videoklipp med Palwatch som avsändare kommer att delas.


Eddie Chumney på engelska är först ut. Inte med nyheter som han brukar utan med ett Bibelstudie (del 2) om de Bibliska högtiderna.

Jag vill påpeka att jag inte är 100 % överens med Eddie. Hans utgångspunkt är att kristna även skall leva ut judiska traditioner som Messiastroende judar förväntas göra. På den punkten är jag INTE överens med honom. Jag är av den åsikten med stöd ifrån Apostlagärningarna 15 samt Galaterbrevet att Messiastroende judar och kristna har olika förhållande till buden, lagen och de äldstes stadgar. Det gemensamma vi har är tron på Jesus som Guds Son, vår Herre och Frälsare. Men det är skillnad mellan vår ingång i Guds Förbund med människan.

Att det är som Eddie undervisar att Jesu liv och de stora judiska högtiderna sammanfaller kan jag hålla med om, att viktiga saker sammanfaller i Jesu liv och det judiska Gudstjänståret.

Lyssna gärna, men var vaksam.


Dan Johansson (svenska) har däremot sammanställt ett nyhetssammandrag och här kommer ett axplock av de saker han delar i detta program:

Judiska Museet i Stockholm kommer under januari 2013 att erbjuda en utställning om den "historiske" Jesus.

SIDA omstrukturerar sitt bistånd till Palestinierna.

Svenska Kyrkan förespråkar bojkott av produkter som kommer från Israeliska bosättningar. Detta välkomnas EJ av de Palestinier som arbetar där då dessa riskerar arbetslöshet.

Tvåstatslösning. Dan uppmuntrar oss att se på detta "mantra" utifrån Bibeln och inte utifrån vad som är PK (politiskt korrekt).

Var befinner vi oss i det profetiska skeendet?

Jordanien och den "arabiska våren". Ett framtida scenario blir?

Egypten. President Morsi uppmanas av andra muslimska ledare att leva ut islam "fullt ut" exempelvis genom att förstöra pyramiderna ( dessa är med på Världsarvslistan).

Egypten. Grupper vill införa sharialagar och kvinnlig omskärelse.


Palwatch.

Här följer ett klipp med en Palestinsk sångare. Texten gör anspråk på Israeliska städer som om dessa var Palestinska.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar