tisdag 25 september 2012

Absurda och blandade nyheter

Vissa nyheter i dagens tidningar är helt enkelt absurda.

Tintin. Min barndoms stora seriehjälte. Inte bara min utan tiotusentals, ja - hundratusentals unga pojkars och även flickors seriehjälte. Ur DN, DN 2. Ur Svd, Svd 2, SvD 3. GP. Detta är bara ett litet, litet axplock av alla de artiklar som beskriver nästan identiskt vad det är som har hänt.

I rättvisans namn (om nu Tintin skall rensas bort) så måste vi degradera nationalhelgonet Astrid Lindgren och hennes böcker om Pippi Långstrump. Pippi berättar att hennes pappa faktiskt är "negerkung". Det måste finnas ett mellanting mellan att acceptera eller bestrida Lars Vilks "rondellhund", Ecce Homo och i det närmaste oskyldiga barnböcker. I det ena fallet skriker vi i kör, YTTRANDEFRIHET (vilket är rätt samtidigt som det finns gränser över vad som är lämpligt/kränkande) och i det andra fallet RASISM.

Hummer åt alla.

Hummerpremiären är nu avklarad. Rekordpriset 102 000 SEK/Kg för hummer. Ingen fattigmansmat där inte.

Sex.

Hyresgäster hör grannarnas aktiviteter i sänghalmen. Vissa störs. Andra inspireras.

Syrien/Israel.

Strider mellan rebeller och regeringstyrkor i södra Syrien leder till att Israel drabbas av dessa. Då man strider i närheten av gränsen till Israel (Golan) så sker det som inte bör ske. Granater faller ner i Israel och riskerar att starta en större konflikt mellan länderna. Inbördeskriget kan om det vill sig riktigt illa leda till en konflikt/krig mellan länder.

Handelsavtal.

Ett handelsavtal som berör Egypten, Israel och USA kan komma att omförhandlas.

Ship to Gaza.

Nu har tidningen Dagen uppmärksammat Alf Svenssons inlägg om Jonas Sjöstedts inblandning i aktionen.

Även i tidningen Metro skriver Lars Adaktusson om samma ämne och personer.

Uppsala brinner.

Eller rättare sagt, i en stadsdel (Gottsunda) i Uppsala sätter någon eller några eld på åtta bilar vid minst två olika händelser/tidpunkter.

Göteborg brinner.

I en av Göteborgs stadsdelar (Bergsjön) brann det också inatt. Först i ett sophus och sedan i en byggnad bredvid på samma adress.

Reepalu

Hoppsan, ännu en liten plump i det fantastiska CV:t som Ilmar samlat på sig. Måste börja bli besvärande för honom...

Ja, detta var en liten koll på dagens ibland absurda och blandade nyheter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar