fredag 10 augusti 2012

Några tankar


Varje dag fylls av olika tankar. Här kommer ett axplock över saker jag burit under de senaste dagarna eller veckorna. Inte utvecklade, men…

Vart kommer den senaste utvecklingen av världsekonomin att leda? Är det måhända så att Jesus snart skall komma? Hans egna förutsägelser i de fyra evangelierna börjar stämma in allt mer. Inte bara den biten som gäller ekonomi utan också naturen, klimatet, hård attityd mot människor osv.

Vart är Sverige på väg? Skandal efter skandal kommer fram i ljuset. Lugnet är ett exempel på statsfinansierat lyxliv. För ett eller ett par år sedan var det Röda Korset i Sverige som befinner sig i blåsväder framkallat av styrelseledamöternas stora arvoden.

Skall det behöva gå så här långt? Att man måste manifestera för att få vara jude i Sverige. 

För en tid sedan möter jag en man jag känt under ett antal år. Han är kristen. Han har starka rasistiska och eller främlingsfientliga åsikter, trots sin kristna tro. Egentligen borde han känna till att svaret på hans islamofobi och rädsla (skräck) för personer med annan hudfärg mm. Svaret återfinns i Matteus och Markusevangelierna (Bibelns Nya Testamente) i den del som kallas för ”missionsbefallningen” kapitel 28 respektive 16. Där står att Jesus säger åt oss att gå ut till alla folk med evangelium och att undervisa/lära ut vad Guds ord säger. Nu är vi kanske dåliga på att ”gå ut” så Guds lösning är att sända ”alla folk” till oss i Sverige så att vi kan predika frälsning till alla dessa människor på hemmaplan.

Fler än jag efterlyser ett ”nytt” kristet politiskt parti.

Men nu blir det OS-handboll. Heja Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar