torsdag 20 juni 2013

Lön 1 o 2 o 3

Roland Utbult skriver i tidningen Dagen om Sveriges bistånd till Palestinierna.


Palestiniernas president Abbas har en månadslön på ca 1 000 000 USD = mellan sex och sju miljoner svenska kronor. Hans mandat som president har förresten löpt ut för länge sedan, men ingen har påtalat det för honom. Eller så rycker han bara på axlarna åt dylika påpekanden.

USA:s president Obama har bara 400 000 USD. Observera att han leder det som brukar kallas "Världens Mäktigaste Land". Han får jobba två och en halv månad för samma inkomst som president Abbas. Hmm, något stämmer illa tycker jag.

Jämför sedan Abbas lön med statsminister Reinfeldt och den lön han lyfter varje månad. Mellan 150 och 160 000 svenska kronor. Hur länge måste han arbeta för att få samma lön som Abbas? Låt oss räkna lite. 6 000 000 delar vi med 150 000 och får summan 40. Reinfeldt måste alltså arbeta i 40 månader för att få samma lön som Abbas. 40 månader innebär 3 år och fyra månader. Det innebär "nästan" en hel mandatperiod på posten som Statsminister.

Jag håller med Roland Utbult. Vi måste ifrågasätta Sveriges bistånd till Palestinierna.

Det är ju dina och mina skattemedel som bekostar Abbas väl tilltagna lön.

Eller skall vi uttrycka det så här istället? BOJKOTTA DEN KORRUMPERADE PALESTINSKA MYNDIGHETEN (PA).

5 kommentarer:

 1. Men skälet till biståndsministern Gunilla Carlsson ville stoppa biståndet var inte misshushållning av den palestinska budgeten utan att Palestinierna saknar vilja att komma till förhandlingsbordet.
  Men har palestinierna någon seriös motpart? "Försöket att upprätta en palestinsk stat i vårt land har upphört” sade Bennett, medlem av regeringens säkerhetskabinett, vid en konferens i Jerusalem med bosättarnas Yesha-råd under veckan.
  Och varför ställer inte Roland Utbult några krav på Israel ? Drygt 60 palestinska EU-finansierade bostäder och vattencisterner lades i ruiner av Israel i fjol. Över 100 är i fara i dag, rapporterar människorättsorganisationer. Sverige har också varit med och finansierat projekten."Läs Ifrågasatt bistånd

  SvaraRadera
  Svar
  1. De små bröderna bör nog läsa på lite. Det senaste året hjälpte Israel 180.000 sjuka palestinaaraber i sina sjukhus, samtidigt som raketer regnade från Gaza. Samtidigt som Gaza får oändliga mängder från Israel, se http://www.cogat.idf.il/894-en/Matpash.aspx Abbas vägrar betala vatten- och elräkningar så Israel blev tvungna att stoppa en utbetalning och använda pengarna. Han har konstant brutit mot varenda löfte från Oslo. Israel har KONSTANT i 20 år sagt att de är beredda att förhandla - vilket inte innebär att de i förväg måste göra vad Arafat/Abbas får för sej. Sen Obama klampade in kom han med nya omöjliga krav på Israel och har gjort det än omöjligare med förhandlingar. Sen gamla stilleståndslinjen är explicit skriven i reglerna att den får INTE bilda någon nationell/politisk gräns. Och läs Fatahs Konstitution vad de egentligen vill.

   Radera
  2. Besides - de "EU-finansierade byggnaderma" var illegalt, emot Osloavtalet, placerade i area C, inte i A, B som PA kontrollerar.

   Radera
  3. Fråga nummer 1 "Dessa mina minsta bröder" ställer är "om Palestinierna har en seriös motpart"?

   Kanske skulle vi vända på frågan. Har Israel en seriös motpart? Jag nämner bara ett par exempel över tid.

   Peelkommissionens förslag 1937 förkastas av vem/vilka? Araberna (idag kallade Palestinier) genom Haj Amin al-Husseini. Stormuftin som senare tvingas av Britterna i exil och som åker till Tyskland och blir "god vän med en viss Adolf Hitler.

   1947 och omröstningen i FN. Judarna accepterar resultatet, men araberna både inom och utanför Brittiska Palestinamandatet förkastar omröstningen. Man kunde redan 1948 haft ett eget land, sida vid sida med Israel.

   PLO grundas 1964. Vad eller vilket är deras syfte? Att "befria" Palestina. Hmm, Jordanien var de som då hade kontrollen över Västbanken. Men det var inte mot Jordanien man visade aggressivitet utan det var mot Israel, mot judarna.

   2010 förkastar Palestiniernas President Abbas (med sedan länge utgånget mandat) en chans till fred. http://www.ne.se/rep/israel-palestina-konflikten

   Fråga nummer 2 som ställs är "varför Utbult inte ställer krav på Israel"?

   Räcker det inte med att ungefär 300 av 349 Riksdagsledamöter ställer krav på Israel utan motsvarande krav på Palestinierna?

   Fridolin, Sjöstedt, Brodén m.fl. hörsammar säkert en begäran från "Dessa mina minsta bröder" om du/ni vill ha ett kraftigt fördömande av Israel på alla punkter, oavsett om Israel har gjort fel eller inte.

   Dessutom läser jag om "Dessa mina minsta bröders" vänner i Gaza. Hamas avrättar personer som misstänks för samarbete med fienden (Israel) trots att man lovar amnesti för den som erkänner dylika "brott". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169152

   Eller varför inte läsa om Palestinsk (Hamas) terroristträning som sommarlovsaktivitet. Kanske skulle man till och med kalla det för "hjärntvätt och indoktrinering" av barn och unga? http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/23912/Default.aspx?hp=article_title

   Vad gäller de kristnas situation i Israel/Palestina ber jag "Dessa mina minsta bröder" att läsa i Världen Idag Lisa Abramowicz där hon under veckan som gått skrivit ett inlägg. http://www.varldenidag.se/kommentar/2013/06/19/De-kristna-i-Mellanostern/

   Radera
 2. OBS, Abbas lön är per månad, medan Obamas lön är PER ÅR, alltså inte per månad.

  SvaraRadera