torsdag 6 juni 2013

Golanhöjden

Vid gränsen mellan Israel och Syrien pågår strider. Inte mellan Israel och Syrien utan mellan regeringstrogna styrkor och rebeller i inbördeskrigets Syrien.

Under den senaste tiden har man på den israeliska sidan tagit emot och behandlat skadade syrier från dessa strider. Så sker också under de senaste 48 timmarna. När dessa som senast skadats kommit till och vårdas i Israel gör man för första gången en makaber upptäckt.

Det visade sig att en av dessa skadade har i sina kläder en skarpladdad granat. Den omhändertas av Israelisk expertis som spränger (oskadliggör) den på säkert sätt.

Trots det svarar anställda vid sjukhuset: Vi vårdar alla. En patient är en patient oavsett vem han eller hon är eller kommer ifrån.

Samtidigt kommer det uppgifter om att FN:s fredsbevarande styrkor (UNDOF) lämnar området nu när de som bäst behövs där. Jag tycker att det pekar på att man inom FN inte riktigt förstår den uppgift man tagit på sig. Israel är fortsatt osäkra på om Hizbollah deltar i dessa strider vid gränsen mellan Israel och Syrien. Om så är fallet växer ett annat problem fram för Israel. Hizbollah vid "två fronter" vilket inte precis höjer säkerheten vid/i gränsområdet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar