torsdag 21 mars 2013

Nytt och blandat

I USA har (och jag gissar att det har med Obamas besök i Israel att göra) ytterligare en undersökning gjorts om förhållandet/inställningen till Israel. Denna gången är det CNN som står bakom denna. 46 % ser Israel som en allierad och 33 % som en nära vän. Mer finns att läsa i artikeln.

Satt och tittade på Uppdrag Granskning igår. I dagens SvD publiceras en debattartikel i ämnet. Transportbranschen är på väg att bli ett offer för organiserad kriminalitet i Sverige.

Obama är som många vet på besök i Israel och på Västbanken. Gazaborna välkomnar också Obama, men inte lika varmt som Israelerna gör. Minst 2 Kassamraketer slår ner i Sderot.

Läskedrycker och andra söta drycker är en dödsfälla. Diabetes II, cancer, hjärtproblem och andra följdsjukdomar utsätter sig den som överdriver drickandet av dessa. Maximalt 33 cl och dag beräknas en man kunna dricka utan att lida skada.

Kidnappad. Svenska Kyrkan och dess teologiska Institut i Jerusalem har kidnappats av politiska program och åsikter skriver A Borg i Kyrkans Tidning.

Barbra Streisand skall uppträda i Israel.

Under tystnad kan Palestiniernas President (mandatperioden utgången för länge sedan) Abbas att försöka sparka sin Premiärminister. OM han gör det kvarstår frågan, varför?

Mer om Obama. Han planterar ett Mangoliaträd i Israel.

Sverigedemokrat i blåsväder! Själv tycker jag att det är bra att deras rätta ansikte kommer fram i ljuset. SD:s politiska program, ideologi och retorik har enligt min åsikt sitt ursprung i Antisemitismens brunsvarta sörja. Det finns de som glädjer sig över att SD rensar ut dessa typer. Jag är mer bedrövad av att vanliga svenskar inklusive kristna inte vill se vad partiet egentligen har för ursprung. Jag måste ge dem erkännandet att de sätter fingret på en öm och inflammerad punkt i svensk politik/debatt som måste debatteras och omvärderas, invandring och flyktingfrågorna.

Här presenterar Israels Ambassad i Sverige den nya regeringen i Israel.

Malala. Flickan som blir skjuten av Talibaner i Pakistan för att hon kämpade för flickors/kvinnors rätt att gå i skolan och ges möjligheten att studera kan bli aktuell för Nobels Fredspris.

Ytterligare en handfull skadade från inbördeskrigets Syrien söker sjukvård i Israel. Minst ett par av dessa var/är svårt skadade.

Mer Obama. Hans tal när han anländer till Israel hittas på följande länkar. 1 och 2.

Antisemitismen i Helsingborg, Sverige tvingar idrottsklubb att lägga ner.

Al-Qaida halshugger en fransk medborgare. Samma grupp håller en svensk man kidnappad. Hur kommer det att gå för honom?

BDS och teknik. Bojkotta israeliska produkter skriker man, men bara vissa.

Israeliska uppfinningar och tekniska lösningar letar sig in i den svenska vardagen.

Hamas vill att terroriststämpeln hävs.

Goldstone avfärdar myten om att Israel är en Apartheidstat. Han menar på att FN:s definition från 1998 inte går att applicera på Israel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar