söndag 24 mars 2013

Några länkar

Jag tänker dela några länkar. Både från olika tidningar och från Youtube.

Den första länken trodde jag ärligt talat inte var möjlig. Att man i Aftonbladet skriver något om Israel/Palestina som inte framställer Israel i enbart negativa toner (även om man försöker) och Palestinierna som fattiga och förtryckta (även om man försöker få fram den vinkeln). Den handlar om en helt ny stad som byggs på Västbanken med gallerior, shoppingcenter, parker mm.

Den andra länken handlar om apartheid eller rättare sagt AVSAKNADEN av apartheid i Israel. En 19 år ung arabisk (palestinsk) tjej vinner TV showen "The Voice" i Israel. Om Israel verkligen var den apartheidstat många vill försöka få henne att framstå som då hade detta varit en omöjlighet.

Den tredje länken leder till bloggen Pophöger. Svansbo som är mannen bakom bloggen skriver en kommentar om "Årets Bild".

Den fjärde länken tar oss till södra Israel. Lagom till Pessah som firas till minne av uttåget ur Egypten (Andra Mosebokens kapitel 12 och framåt) så invaderas landet av gräshoppor. Det var för den som är bekant med Bibeln (Torah) den åttonde plågan som drabbade egyptierna.

Den femte länken är från en anti-israelisk manifestation. Man klistrar på Israel epitetet Apartheid och förspråkar bojkott av israeliska produkter. Men man tänker inte på varför det sitter palestinier i israeliska fängelser eller vad alternativet hade varit om palestinier inte arbetade hos israeliska arbetsgivare.

Den sjätte länken visar en TV-intervju där programledarna försöker få Röda Korsets representant att säga det som inte är sant. Att Israel inte låter Röda Korset besöka palestinska fångar.

Det sjunde klippet handlar om min ebilsfavorit med det utbytbara batteriet.

Den åttonde länken handlar om ny teknik. Ett batteri till elbilar som använder metall och vatten för att producera elektricitet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar