onsdag 13 mars 2013

Nyhetsblandning

Tänkte återge lite av de senaste dagarnas nyheter. Både med och utan egna kommentarer.


Saudiarabien och dödsstraffet.
Detta är ett av de få länder som fortfarande använder sig av offentliga avrättningar. Syftet är tudelat. Dels för att visa makt och styrka "brott lönar sig inte". Men också som skådespel.

Partisympatier på SVT. OM det stämmer så är journalisters politiska åsikter inte representativ för sveriges befolkning utan måste ses som vänstervriden.

Vem orsakade egentligen detta barns död?

Hatbrott och pojkstreck.

Vad skall man tro om den här rapporten? Eller vad säger rapporten egentligen?
Israel och situationen för pensionärer. Man rankas som tolfte nation av ca 150. Med tanke på att Sverige i samma rapport sägs ligga före och alla missförhållanden som media rapporterar ifrån äldrevården, så litar jag varken på Sveriges eller Israels placering…

Palestinierna byter vapen. Eller rättare sagt fokuserar på att arbeta genom lobbyverksamhet och lobbyorganisationer. Man vill på så sätt tvinga till sig en egen stat utan att behöva förhandla med Israel. Hur troligt det är att ordet ”palestinalobbyn” blir ett skällsord precis som ”israellobbyn” är det återstår att se. Chansen att så blir fallet är troligtvis noll och ingenting.

Netanyahu får kritik från de yngre partikamraterna när det gäller att tillsätta personer på viktiga poster.

Hamas vill förbjuda muslimska turister att åka till Jerusalem.

Det som inte får hända händer. Man glömmer en treåring i samband med en utflykt. Var? I Sverige.




Nordkorea vill utplåna en Sydkoreansk ö. De ca 5 000 invånarna kommer att förintas.

Är det näthatet som tagit ett liv? En ung svensk tjej begår självmord.

I Frankrike arresteras tre misstänkta terrorister. Deras tanke var att hedra terroristen, inte offren. I samband med årsdagen av terrorattentaten som dödade flera i Toulouse för snart ett år sedan.



En manifestation som hedrar de sju dödsoffren i den massakern kommer att genomföras. Förhoppningsvis kommer det ut något positivt ur/genom den. Dessutom inleds en undersökning mot Fransk säkerhetspolis som hade kännedom om mördaren/terroristen. Man vill få svar på varför de inte ingrep i ett tidigt skede? Kanske var det så att de var/är rädda för att utöva rasism?


President Shimon Peres talar i EU. Om Iranskärnvapenambitioner. Hur Arabförbundet, EU och övriga omvärlden bör handskas med Syrien. Besöket är det första på närmare 30 år.


Kul tur heller hur man nu vill uttala det. Fotonegativ i glas med kanske mer än hundra år på nacken hittades i ett golv.


Obama besöker Israel och Jerusalem nästa vecka. Han kommer också att besöka Ramallah och Betlehem som är Palestinskt område. Men är han verkligen välkommen? Av Abbas kanske, men inte av Hamas. Inte heller en och annan ”ickepolitiker” kommer att hälsa honom med öppna famnen.


Nu är det dags för Tel Avivs maratonlopp. Huvudloppet på 42 km kommer dock att flyttas från fredag och ca en vecka framåt. Detta till följd av den förväntade höga temperaturen, över 30 grader Celsius.


Om saltbilen kör av vägen då är det halkigt. Jag som anser att det borde vara 0 i promillegräns vid bilkörning hade t.o.m. ursäktat om ett rattfyllo kört av vägen.


Undrar om ”den svenska modellen” är likställd med tystnad? Ungern går mot minskad yttrande och åsiktsfrihet. Sverige är ett land som borde protestera mot detta, men som inte gör det.


Inbrott i fel hus när familjen ligger och sover.
Mannen bryter sig in plockar åt sig diverse föremål, ofredar dottern (8-åring), knivhugger mamman/kvinnan och får sedan storstryk av pappan/mannen som är expert på karate/självförsvar.


Den Palestinska flyktingfrågan.

UNRWA developed an “operational definition” of a Palestinian refugee that is markedly different from that used for other refugee groups.

Kommer definitionen av vem som är flykting eller inte att omarbetas? Palestinierna är de enda som ÄRVER flyktingstatusen generation efter generation.

Dessutom har gruppen flyktingar generellt minskat till en tredjedel mot antalet som var i spåren efter WWII. Palestinska flyktingar däremot har däremot ökat med ca 700 %.

Dessutom så kvarstår definitionen flykting även efter det att en Palestinsk dito erhåller medborgarskap i en eller annan nation. Det förhållandet gäller inga andra flyktingar oavsett folkslag, religion eller nationalitet.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar