lördag 9 mars 2013

Några nyheter

Det importeras för många bilar i/till Gaza. Därför väljer nu Hamas att strypa importen.

Hur konstigt låter inte det? Vi hör ju alltid om hur fattigt det är i Gaza.Sverige accepterar/erkänner den Palestinska ambassaden. INTE en palestinsk stat.Ett nytt sätt att bygga bilar? Byggd med 3-D teknik uppfunnen/framtagen i Israel.

Antalet delar reduceras från fyrsiffrigt antal till enbart ett 40-tal.Mycket bra skrivet i Världen Idag om varför Israel får så lite stöd i våra kyrkor.

Några rader ur artikeln:
- I dag är det inte självklart att kristna kyrkor ser Israels tillblivelse profetiskt utifrån Bibeln. Att det finns över 800 profetiska ställen i Gamla testamentet som stöder förbundstanken för det judiska folket, verkar inte ha någon relevans.

Ledare för många kyrkor och samfund säger offentligt att de inte tror att Israel har någon rätt att göra bibliska anspråk på landet. Kyrkornas världsråd, Vatikanen och Nationella kyrkornas råd stöder fredskonferenser som är i total opposition mot Bibeln. I Sverige vill Svenska kyrkan och Diakonia bojkotta israelska varor tillsammans med vänstern. Denna felaktiga hållning ger möjligheter för politiska grupper att förfölja judar och ta avstånd från Israel. Det kallas i många fall för antisionism, men är i själva verket dold eller öppen antisemitism.

Måste säga att författaren har skrämmande rätt.Israel har världens kvinnovänligaste armé.

i alla fall om man får tro på innehållet i den här artikeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar