torsdag 31 januari 2013

Några länkar

Tänkte rekommendera några länkar till ett antal artiklar. Ni som då och då läser denna blogg, vet att jag återkommer nu och då till olika ämnen som har med miljö att göra. Men mycket annat som förknippas med Israel slinker också in samt lite andra saker också.

Elproducerande fönsterglas. Ett israeliskt företag arbetar med utvecklingen av fönster som kan producera elektricitet med hjälp av solljus. Man hoppas att i framtiden dessa skall monteras i höghus och skyskrapor där solceller på hustak är svåra att använda (lönsamhet och effektivitet). Man hoppas att glaset samtidigt skall höja/öka isoleringseffekten Samtidigt som elektricitet produceras så minskar man också energiläckaget i form av värme/kyla (olika behov i olika del av världen).

Rasism. Forskning pekar på samband mellan rasism och kreativitet. Eller snarare att dessa saker inte är kompatibla. Ligger det någon sanning i detta???

Vatten. Gennesarets sjö stiger återigen. Under denna vinter har det regnat mer än det gjort på många, många år och vattennivån i Israels största färskvattenreservoar stiger någon eller några cm varje dag/vecka just nu.

Sodastream. Reklamfilmen som inte får visas vid Super Bowl i USA. Är det denna reklamfilmen som kommer att visas istället?

Samtidigt så anklagas Coca Cola för att sprida en rasistisk reklamfilm i samband med Super Bowl. Den sägs förstärka karikatyren av araber. Filmen var/är en av flera föreslagna filmklipp och det är oklart om den ens är aktuell som reklamfilm.

Svensk Israel Information har publicerat en tänkvärd artikel - kommentar om saker vi inte ser i media eller hör framföras av Hamas (omnämns i artikeln).

Israel. Riksbankschefen Stanley Fischer väljer att avgå i förtid. 2010 utsågs han till "bäst i världen" på denna post. Han lämnar sitt uppdrag med en välskött Israelisk ekonomi.

Mer soleneri. I Ghana kommer ett israeliskt företag att påbörja byggandet av Afrikas största solenergikraftverk under 2013. Effekterna blir flera. Dels minskar landets behov av olja och kolproducerad elektricitet. Samtidigt som utsläppen av växthusgaser mm minskar radikalt.

Massmördaren och terroristen Breivik är utsatt för tortyr. Tortyren består av att han inte tillåts diskutera sin ideologi med andra människor. Suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar