fredag 25 januari 2013

Ämne i skolan

Ett ämne som knappast kommer att införas i svenska skolor av Jan Björklund & co under denna mandatperioden är det senaste inom skolväsendet i Gaza.

Hamas har infört "terrorism" och "militär träning" som ämne för elever i det som motsvarar högstadiet i Sverige. Aktuell målgrupp för detta skolämne är från 12 års ålder och uppåt. Ett av målen med ämnet/kursen är att "befria" hela Palestina, från Jordanfloden till Medelhavet. Ingen plats eller utrymme för Israel och judarna med andra ord (utplåna Zionisterna = Israel). Ett andra mål är att fostra nästa generation av ledare för den väpnade kampen.

Ännu så länge är det "bara" ca 3 000 elever som är klarat av ämnet i skolan. Vapenträning och hantering, gerillakrigföring mm ingår i kursen. Jag antar att det även ingår inpräntande av propaganda samt hjärntvätt i ämnet.

Stackars dessa barn som växer upp i Gaza. Att tränas i judehat, självmordsglorifiering och martyrskap. Detta samtidigt som barn i exempelvis Sverige i samma ålder idrottar, spelar instrument, rider, spelar data och TV-spel eller gör sina "vanliga" läxor för att förbereda sig inför den framtid som väntar.

För den som önskar fred mellan Israel och Palestinier är detta ett sorgens besked.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar