tisdag 30 juni 2015

Vill inte till Gaza och telefoni

Ship to Gazas aktivister ville inte till Gaza. De var och är endast ute efter att ställa till med bråk. En av aktivisterna ombord på den svenska båten Marianne berättar i en intervju att de faktiskt var/är rädda för att åka dit. Man räknade iskallt med att inte släppas in till Gaza av Israeliska marinen/kustbevakningen och hade om man tillåtits att åka in där inte vetat vad man skulle göra, man var/är dessutom rädd för att åka in till sina goda vänner Hamas. Detta då de fängslar (och avrättar) homosexuella, oliktänkande mm. Vad som kunde ha hänt den (Ö)kände Dror Feiler vet ingen. Att åka in i Gaza som jude är kanske inte det mest genomtänkta man kan göra. Dessutom hade tre av de fyra båtar/fartyg som ingick i årets upplaga av Freedom Flottilla lämnat konvojen, man vände långt innan man kom i närheten av Israel med svansen mellan benen (eller var det sunt förnuft som tog över?).

Glöm aldrig vad Gud säger i sitt ord. i Första Moseboken kapitel 12 vers 1-3 säger Gud till Abraham om det folk som han ska ge upphov till och om det land som han blivit utlovad: (jag citerar del av vers 2-3) Där skall jag göra dig till ett stort folk. Jag skall välsigna dig och göra ditt namn stort, och du skall bli en välsignelse. Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. Eller som Paulus säger i Galaterbrevet kapitel 6 vers 7: (fritt citerat) det du sår får du skörda.

Det Franska Telecombolaget Orange som hamnat i blåsväder efter uttalanden om bojkott av Israel och sedan förnekelse av detta (återtag av uttalande) kommer att bryta avtalen med Israelisk samarbetspartner. Man bryter i förtid ett avtal som gäller till 2025 och betalar böter för kontraktsbrottet med ca 90 miljoner Euro.

I skrivande stund är inte ens cirkus Ship to Gaza en förstasidesnyhet längre. Varken på Aftonbladet, Expressen, DN, GP eller SvD hittar jag årets sol och semesterkryssning i StG:s regi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar