söndag 16 november 2014

Politisk logik inte alltid logisk

Tommy Dahlman skriver om politikers och EU-parlamentarikers logiska tankevurpa i tidningen Världen Idag. Jag saxar ur Tommys text: Detta parti vill legalisera eget bruk av cannabis och även tillåta privata odlingar av drogen. Samtidigt vill man förbjuda försäljning av jordgubbar under vintern och mandariner under sommaren med motiveringen att dessa frukter inte hör till säsongen. Att äta importerad och framdriven frukt, rik på C-vitaminer, är tydligen en värre överträdelse än att röka på. Ridå!

Margot Wallström säger i SvD att "hon/vi kräver respekt" (tidningen kan visserligen ha lagt just den formuleringen i hennes mun) vilket inte låter som om hon var den mogna kvinna/politiker som hon utges för att vara. Den formuleringen brukar snarare höra hemma i osäkra och i vissa fall förpubertala tonåringars ordförråd samt ur diktatorers munnar (tror inte Margot passar in i den sista kategorin). Respekt vinner och eller förtjänar man.

När politiska partier blir så extremistiska att till och med partier och politiker som av svenska etablerade politiker och eller politiska experter/analytiker anses vara extrema att dessa enligt svenskar är så extrema att man inte vill samarbeta med dom då slår sig Sverigedemokraterna ihop med med politiker som tillhör eller har tillhört dessa partier i EU. Jag står för min tidigare uttalade åsikt "Sverigedemokraterna kommer ut ur den Antisemitiska brunsvarta politiska myllan" man grundas i och av nazister i ett försök att göra de ideologin rumsren. Man har tyvärr lyckats att lura in såväl judar som kristna i väljarkåren (försvarskören) genom att blåsa upp islamistspöket. Jag är absolut inte någon vän av islam. Jag vill se en  översyn av asyl, flykting och invandringspolitiken. MEN jag vill inte ingå i eller stödja ett politiskt parti oavsett färg eller ideologi när partiet baserar sin politik på hat och fruktan. Kristna väljare borde ha röstat Sara Skyttedal, KD istället för den nu sjukskrivne Åkesson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar