söndag 9 november 2014

Muren, Kristallnatten

Berlinmuren faller och med den kommunismens ok över Europa för 25 år sedan.

Det finns de som hävdar att säkerhetsstängslet mellan det obestridliga Israel och det av Sveriges senaste regering erkända Palestina motsvarar Berlinmuren. Historielöst och propagandistiskt vill jag hellre att det kallas. Berlinmuren byggs för att hålla den egna befolkningen innestängd och kontrollerad. Säkerhetsstängslet Israel byggt är till för att rädda människoliv (förhindra terroristattacker). Inte helt ovanligt är det att de som idag angriper Israels säkerhetsstängsel är politiskt aktiva inom partier/grupper som försvarade Berlinmurens existens och som grät av förödmjukelse när den revs/föll.

Man kommer ihåg Kristallnatten som inträffade för 76 år sedan. Minneshögtider hålls över hela världen. Även så på ett antal platser runt om i Sverige. Kristallnatten var/blir startskottet till Förintelsen av sex miljoner judar. Tyvärr så har denna minnesdag "kapats" av anti-Israeliska och/eller anti-judiska organisationer under en täckmantel av anti-rasism och/eller anti-facism. Själv tänker jag ta mig till en av den minneshögtid som anordnas av Judiska Församlingen i - - - - -.

Det är med sorg i hjärtat som jag ser liknande händelser (inte lika organiserade) ske runt om i världen under 2014. Judiska bostäder, butiker, synagogor mm attackeras och förstörs. Butiker som säljer Israeliska produkter blir sönderslagna. Har vi inte lärt oss av historien?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar