tisdag 14 maj 2013

Syrien, Israel, ESC mm

Intressant dagar väntar. Intressanta dagar ligger bakom.

ESC i Malmö, Sverige ligger framför. Med allt vad det nu kan tänkas innebära.


Inbördeskriget i Syrien rasar för fullt. Enligt vissa uppgiftslämnare har mer än 82 000 personer dött i inbördeskriget.

Men något positivt har i dagarna skett i Israel. En liten syrisk flicka har opererats och kan på så vis få leva ett människovärdigt liv istället för att riskera en tidig död endast fyra år gammal. Organisationen "Save a Child's Heart Foundation" står bakom operationen.

För den som kommer ihåg det så har filmaren och journalisten Nima Dervish m.fl. spelat in en dokumentär som visats i SVT under 2012. Följer du denna länk så hittar du organisationens egen hemsida.

Mitt i hopplöshetens Syrien så finns det hopp för denna lilla flicka.


Lite annat nu.


Sverige och Eurovision Song Contest, ESC.

Israeliska journalister hotas på öppen gata bara för att de är israeler.

Vänsterpartist utnyttjar ESC för att driva "utrikespolitik".

Var eller är den prisvinnande bilden/fotot ett falsarie? Om så är fallet är DN:s fotograf Paul Hansen verkligen ute på hal och tunn is. Manipulation av en bild för att framställa Israel i en dålig dager. Fy skäms.

Mer om Malmö, Israelhat och ESC. Här i Annika Hernroth-Rothsteins artikel på Newsmill.

I Malmö planeras en "Nakbadag" och man använder sånger utan upphovsrättsinnehavares tillstånd, eller? X-antal schlagerlåtar ges ny Israelhatande text och skall framföras offentligt 15 maj 2013 i Malmö.

Mer ESC, Israelhat och Malmö. Denna länk leder till en artikel signerad Henry Bronett.

Som barn bad vi alltid bönen "Gud som haver barnen kär". Den finns i lite olika versioner vet jag. Jag och mina syskon lärde oss slutet "lyckan kommer lyckan går. Den Gud älskar lyckan får". Här hittar du en artikel i Expressen om "lyckofasaden". Den tomma kalla döda fasaden av lycka som leder till ångest och problem.

Libanesisk man berättar om hur han behandlas i Israel och av Israeler.


Utöver det så vill jag bara framföra ytterligare ett Grattis på 65-årsdagen till Israel. Denna gång enligt den kalender vi använder i bl.a. Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar