fredag 31 maj 2013

Bojkott leder till

Bojkotta Israel ropas allt högre i Sverige och omvärlden. Musikaliska artister och grupper uppmanas eller direkt hotas OM de planerar in en eller flera konserter i Israel. Detta samtidigt som det finns artister och grupper som med stolthet spelar/uppträder i Israel.

Mats Tunehag skriver bra om vad som sker vid en bojkott av Israeliska produkter.

Vad händer med de anställda Palestinierna som tvingas gå ut i öppen och kanske långvarig arbetslöshet? Det är en av frågorna som Mats önskar svar på i sitt inlägg.

Här hittar du 65 bra saker som Israel åstadkommit under sin 65 år korta moderna historia. Dessa saker blir en naturlig fortsättning på Mats argumentation.

I tidningen Världen Idag hittar jag följande artikel som handlar om om ett Kanadensiskt kristet samfund och deras krav/ställningstagande på bojkott av Israeliska varor/produkter som produceras på Västbanken. Artikeln påpekar dessutom att bara vid Soda Stream riskerar hundratals Palestinier att kastas ut i arbetslöshet och bidrags/biståndsberoende. Bloggen Rabnor tycker o tänker skriver om detta och har fått en och annan kommentar som försöker påskina hur "fel" han har som tycker att det aktuella samfundet bör skämmas och istället göra upp med ersättningsteologin.

Glöm inte bort att Gud själv har sagt i Första Mosebok kapitel 12 och i verserna 1-3 att "den som VÄLSIGNAR Israel skall själv bli välsignad och att den som FÖRBANNAR skall själv drabbas av samma förbannelse man önskar Israel" (fritt citat).

Ja ja. Inte måla livet i grått när det finns en helt underbar och omfångsrik färgskala att tillgå.

Trevlig Helg, Shabat Shalom. Och som det också kan uttryckas: Bless U.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar