fredag 24 maj 2013

Lite nyheter och annat

Syrien anmäler (anklagar) Israel för underlåtelse av medicinsk behandling o.s.v. av syrier som bor i Israel till WHO. Med syrier menas alla araber, beduiner och druser i Israel som inte själva kallar sig Palestinier och som inte innehar Israeliskt medborgarskap (Syrisk tolkning). Utöver det så kallar sig många araber som är bosatta i Israel och som har Israeliskt medborgarskap sig själva för just syrier, inte palestinier. Artikeln lyfter fram att Syrien inte nämner ens i marginalen att mer än 80 000 dödats i/under inbördeskriget i landet. Inte heller nämner man att mer än två miljoner syrier flytt landet, eller lever i flyktingläger inom landets gränser till följd av inbördeskriget. Av dessa är minst 600 000 barn.

Vad gäller Israelisk behandling av Syriska medborgare vill jag endast hänvisa till dessa blogginlägg/artiklar samt hemsida till organisationen som behandlar/opererar barn med hjärtfel i Israel för att få chansen att leva. Detta mitt under det pågående syriska inbördeskriget. NIMA. Gideon. Ynetnews. Shevet Achim.

Hizbollah som deltar i inbördeskriget i Syrien på Assad och regimens sida har tvingats att begrava minst 75 av sina medlemmar (krigare, soldater, terrorister). 57 av dessa har dödats i strider och ytterligare 18 har dött till följd av de skador de fått. Som kuriosa kan nämnas att det var först när dödssiffran översteg 30-talet personer som Hizbollah medgav att de har ett okänt antal stridande medlemmar inne i Syrien. Ur artikeln: Waddah Sharara, an expert on the organization, told AFP that Hizbullah has some 20,000 terrorists, of whom 5,000 to 7,000 have experience of combat. Between 800 and 1,200 of these have been taking part in the battle for Qusayr.

På tal om Hizbollah. En tysk parlamentariker föreslår att EU skall klassa organisationen som terroristgrupp/organisation. Nu får denne sällskap av en Brittisk dito.

Lisa Abramowicz skriver i Värden Idag under rubriken "Att definiera Antisemitism".

Mer om samma ämne. Anmälan om hets mot folkgrupp (Antisemitisk attack) i samband med ett snöbollskrig bedöms som misshandel i Malmö. Snöbollskriget uppstår av rasistiska skäl. Inte som ett traditionellt sådant av två pojkgäng som har roligt.

Litauens Utrikesminister följer inte strömmen. Han väljer i motsats till sina kollegor på motsvarande ministerposter inom EU att officiellt besöka Västra Muren (Klagomuren).

Fotboll. FC Barcelona med bland andra storspelaren/storstjärnan Lionel Messi kommer att arrangera fotbollsskola i Israel och på Västbanken. Man hade också föreslagit en vänskapsmatch mot ett lag bestående av både Palestinska och Israeliska spelare. Palestinska Myndigheten (PA) säger nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar