söndag 4 november 2012

En liten koll på läget


Tänker göra en liten uppdatering gällande de senaste dagarnas nyheter. Och använder mig av såväl svenska som israeliska media/nyheter i första hand, ett och annat slinker med från Egyptisk media ser jag också. Vissa saker är roligare än andra. Så var så god nu rullar vi på.

Från Shabak hittar jag rapporten om vad som går under namnet ”terrordåd/attacker”. I oktober utförs 166 sådana mot eller i Israel. Det blir gott och väl mer än fem om dagen. Allt från knivattacker till Gradraketer.

På Israelnationalnews hittar jag en artikel som tar upp hela det senaste årets samlade attacker och det är en ännu värre läsning.

Drygt 800 raketer har avfyrats från Sinai och mestadels Gaza mot Israel bara under 2012. Det ger ett genomsnitt på dryga 2,5 om dagen. Eller 5 varannan dag. Den som då hävdar att Israel inte befinner sig i en krigsliknande situation borde själv flytta till södra Israel och uppleva vardagen. Men vad Israel är utsatta för är oftast en blind fläck som aldrig eller sällan (i bästa fall) uppmärksammas. Tänker kanske framförallt på Ship to Gaza.

Paul Widén skriver på sin blogg om en israelisk vänsterextremist som fått utrymme i DN. Han kallar inlägget för ”Ship to Gaza: epilog”.


Du hittar artikeln som infördes i DN här.


En annan sak jag hittar i DN handlar om ”medicinsk” marijuana som under kontrollerade former utvecklats och odlas i Israel av ett läkemedelsföretag.

I Egypten valde den kristna Koptiska Kyrkan ny påve. Om valet och hur det slutligen avgörs genom lottdragning hittar du här. Tawadros heter den nye påven.


I Borås handlar allt om Elfsborg och fotboll under söndagen.

Även i Malmö hittar vi säkert en och annan fotbollssupporter med drömmar om guld.I DN handlar det dessutom om FOLKMORD. En man med ursprung i Rwanda (bosatt i Sverige) skall ställas inför rätta misstänkt för delaktighet i den 100 dagar långa utrensningen av Tutsier då 800 000 människor brutalt mördas, just för att de tillhör ”fel” folkgrupp i landet.


UlfLundell uppges vara på strålande humör.


Abbas står fast vid kraven om Palestiniers rätt att ”återvända”.

Netanyahu inbjuder Abbas till förhandlingar om en framtida Palestinsk stat och eller ett fredsavtal. Det är ju bara 7 minuter mellan Ramallah och Jerusalem säger han. Netanyahu vill att BÅDA PARTERNA går in i förhandlingarna utan förhandskrav.Mer än 60 000 afrikaner har illegalt tagit sig in i Israel de senaste åren genom att korsa gränsen via Egypten/Sinai. Under en tid har Israel försökt få bukt med den illegala invandringen. Man har nu trampat på bromspedalen genom olika åtgärder. Samtidigt som vissa svenska skriker ”apartheid” eller anklagar Israel att vara ”anti-islam” så söker sig människor från exempelvis Sudan och Eritrea till Israel trots eller i motsats svenskars påståenden så ser man Israel som ett land att söka sig till.

Sinai är som en och annan förstått till viss del ett ”laglöst” land i spåren av den ”arabiska våren”. Det senaste blodbadet eller attacken riktades mot en grupp poliser där tre dödats. Guvernören i området (norra Sinai) avskedas nu då han anses vara inkompetent på den aktuella posten.


Syrien och dess inbördeskrig riskerar att spridas. Turkiet och Libanon rapporterar redan tidigare att Syriska styrkor stridit inne i de respektive länderna mor rebeller. Nu har även gränsen mot Israel överskridits. Syriska stridsvagnar upptäcktes inne i den så kallade ”demilitariserade zonen” som övervakas av FN sedan 1970-talet.

Carl Bildt ger sig in i debatten om religionens vara eller inte vara i Sverige. Han uppges försvara rättigheten att sända Gudstjänster i Radio och TV. Ett av hans argument var att (fritt citat) ”slänger man ut religion så kan man lika gärna slänga ut sport eller kultur”.Sex på bussen avbröts efter att polisen tillkallats. Övriga på bussen var inte speciellt imponerade av deras utförande.


Norgehistoria som verkar vara sann. Ett norskt företag bygger ett kraftverk i havet. Tanken är att tidvattnet skall driva X-antal ”skruvar” som i sin tur driver generatorer. Om det skall kallas för vattenkraft eller förnyelsebar energi återstår att se (båda alternativen stämmer). Fritt från miljöskadliga utsläpp blir det i alla fall när det väl har tillverkats.


Att kasta av små barn från bussar eller tåg verkar vara populärt i Sverige. Nu kastades fem barn av Upptåget där den äldsta var 18 och nyligen adopterad till Sverige samt de fyra yngre syskonen som endast var mellan 1 och 7 år gamla. Sverige.Och så var denna kollen slut...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar