torsdag 15 november 2012

2012-11-15 Fokus Israel + striderna i och runt Gaza

Fokus Israel har åter lagt upp nyhetssammanfattningar. Med tanke på vad som sker i eller runt Gaza kommer dels olika filmklipp att länkas samt en och annan tidningsartikel.

Eddie Chumney läser upp nyheter på engelska:

Här följer lite om vad Eddie fokuserar på (måste erkänna att det känns lite ur fas med verkligheten med tanke på vad som sker i eller runt Gaza):

Fredsprocessen.
Israel vill bygga bostäder i Jerusalem EU, USA och Palestinier kallar dessa för bosättningar.

Israel vill se förhandlingar utan förhandskrav gällande gränser mm.

Palestinierna vill att deras förhandskrav (gränser) uppfylls innan de sätter sig vid förhandlingsbordet.

Israel, EU och USA vill att Palestinierna väntar tills efter nyvalet i Israel med att gå till FN med en begäran om uppgradering av Palestiniernas plats/position/status i FN.


Dan Johansson läser upp nyheter på svenska:

Här följer lite av vad Dan fokuserar på:

Egypten och Jordanien. Nya ambassadörer har ackrediterats i Israel.

Norge. Ny israelisk ambassadör ackrediterad. Han tillhör en minoritetsbefolkning i Israel och är Drus. Förstesekreteraren är dessutom kristen arab (minoritetsbefolkning).

Bön. I norra Israel samlades för en tid sedan ca 1500 kristna araber och Messiastroende judar m.fl. i en stor bönesamling. Försoning var ett av ämnena som togs upp.

Harward BS. Anklagar Israel för att stjäla maträtter och recept och presentera som israeliska.

Nedan följer ett antal länkar till filmklipp på Youtube samt till bloggar och olika nyhetsartiklar..

Historierevision.

Flygblad.

Försvarsrätt.

Fajrraketer med räckvidd på 75 km ingår i Hamas vapenarsenal.

Kim Milrell.

Civila palestinier?

Civila israeler dödas och bebisar skadas av raketbeskjutning från Gaza.

Mer om attacken mot civila i Kiryat Malachi.

Ytterligare om attacken där en bebis skadas.

Hamas säger sig ha avfyrat raketer mot Tel Aviv. Israels mest tätbefolkade område (Tel Aviv inklusive förorter) med 30-40 % av befolkningen i Israel.

Letters from Israel. Ett nytt brev publicerat.

Israel under attack.

USA förstår Israels reaktion mot attackerna från Gaza.

Stöd terroroffren.


Kommentar. Israel har under de senaste veckorna beskjutits allt intensivare från Gaza där Hamas regerar med järnhand. Mer än 800 raketer har avfyrats bara i år. Under de senaste dagarna räknar man med 2-300 raketer av olika slag/typer/modell. Om uppgifterna dessutom stämmer att Hamas nu avfyrat raketer mot Tel Aviv då är ungefär hälften av Israels befolkning teoretiska mål för "ond bråd död" genom dessa attacker.

Det är inte bara Israels skyldighet att försvara sin befolkning. Det är deras legitima rätt också. Dessutom måste man komma ihåg att det INTE är israelerna som startat våldsspiralen, det är Hamas. Att svensk media får det att låta tvärtom verkar vara en medveten strategi för att framställa Israel inte som offer för terrorn utan istället framställa Israel som förövaren. Faktum är det motsatta. Israel är offer för Hamas terror. Civilbefolkningen i Gaza är OCKSÅ offer för Hamas och andra terroristers cyniska inställning till dessa som "kanonmat".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar