fredag 13 november 2015

Utvecklar lite

Siewert Öholm skriver bra i Världen Idag om kristen snällism och urvattnat evangelium under rubriken "Kaos bor granne med Gud".

Min kommentar eller om man så vill utveckling av han tes handlar om våra kära predikanters (använder ordet predikanter då det omfattar, präster, pastorer, evangelister osv, ja kort sagt alla som ställer sig i predikstolar för att predika) predikande alternativt avsaknad av.

Jesus säger i Missionsbefallningen (fritt citat från Matteusevangeliet kapitel 28 verserna 16 - 20 och i Markusevangeliet kapitel 16 verserna 15 - 20) Gå för den skull ut till alla folk runt om i hela världen och predika evangelium, gör dessa som kommer till tro på Jesus till lärljungar (efterföljare) och lär dem att hålla (följa) allt jag (Jesus) har sagt.

Här skulle jag vilja tillägga att svenskar har under de senaste årtiondena generellt sett varit dåliga på att gå ut för att predika. Ett begränsat antal missionärer har sänts ut, ett begränsat antal evangelister åker ut, men resten av våra predikanter då?

Gud tröttnade på svenska predikanters "skördande i ladorna" = bekvämlighet och administration av kyrkor/församlingar att han skickar folk från hela den muslimska världen till Sverige för att de skall få möjlighet att höra evangelium.

Går predikanterna ut? Några gör det, långt ifrån alla.

Några anser att om någon vill höra om Jesus får dom minsann komma till kyrkan.

Många predikar bara under organiserade former, möten skall pålysas (annonseras), lokaler skall iordningsställas, gatumöten under organiserade former (helst i större grupp) osv.

Jag vill därför utmana Sveriges AVLÖNADE predikanter oavsett kyrkotillhörighet eller exakt titel. Går ni ut (yrkespredikanter) kommer övriga kyrkomedlemmar, övriga ICKE AVLÖNADE kristna att också gå ut för att predika Jesus.

Inte en urvattnad Jesus som är en av vägarna, en av sanningarna och ett slags religiöst liv eller obibliska påståenden om att kristna och muslimer tror på samme gud (så kallad krislam).

Jesus är VÄGEN, SANNINGEN och LIVET (bestämd form).
Jesus som korsfäst, död och uppstånden.
Ty så älskade Gud hela världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Flyktingförläggningar och asylmottagningar är nu fulla av män, kvinnor och barn som behöver höra om Jesus. GÅR NI UT???

Många kristna kyrkomedlemmar/församlingsmedlemmar går inte ut eftersom ni inte går före.

Ni vill ha efterföljare, GÅ DÅ UT, FÖRE, så kommer andra att följa efter.

Om inte ni vill gå ut utan föredrar, TV-soffan, joggingtur, polera bilen, sportfiske, gym osv så kommer ni att som Bibeln säger "få en desto hårdare dom".

Vill inte NI, yrkespredikanter predika Jesus som världens Frälsare, Herre och ENDA Vägen till GUD är det bättre för er och svensk kristenhet om ni säger upp er själva för att arbeta som fritidsledare, migrationshandläggare, trädgårdsförvaltare, buss eller taxichaufförer osv. Tyvärr finns det allt för många svenska predikanter som bara ser det som ett bekvämt och avlönat (i vissa fall väl avlönat) arbete, med säker anställning, väntande på pension osv.

1 kommentar:

  1. Tror att du har helt rätt när du skriver. Många kristna kyrkomedlemmar/församlingsmedlemmar går inte ut eftersom ni inte går före. Men själars frälsning ligger inte direkt överst på prioriteringslistan sett till hur många församlingar och dess verksamhet ser ut idag

    SvaraRadera