måndag 16 november 2015

Inlägg som länkar

Dagens och inläggets första länk tar oss till Ledarsodorna som skriver om "den nyttiga idioten" tillika Utrikesminister i Sveriges regering, Margot Wallström. MW:s koppling mellan det avskyvärda terrordådet i Paris och hennes direkta koppling till Israel/Palestina som tar ifrån IS(IS) och den bakomliggande ideologin skulden.

Dagens andra länk kommer från en av Moderaternas EU-parlamentariker Christofer Fjellner och handlar om ursprungsmärkningen av varor/produkter som kommer från och tillverkas/utvecklats vid så kallade bosättningar på Golanhöjderna, Jerusalem, Västbanken och Gazaremsan. Han ifrågasätter EU:s beslut om att skilja ut Israeliska produkter och varor när det handlar om så kallade konfliktområden. Bojkottsförespråkarna har vunnit en delseger genom detta EU beslut.

Den tredje länken står Mons Krabbe för. Han argumenterar för att vi måste se den bakomliggande ideologin vilken resulterar i den fruktansvärda terroristattacken i Paris. Han varnar inte bara Frankrike utan resten av Europas länder för faran med att blunda eller bortförklara för de bakomliggande orsakerna.

Den fjärde länken hittar jag hos Dick Erixon och den handlar om samma fenomen/problematik. Vi måste våga se och erkänna att islam är en våldsförespråkande religion/ideologi, detta samtidigt som vi måste skilja på muslimer i en generell mening och de delar av religionen om förespråkar och använder våld av alla de slag. Går det att reformera islam, frågar han sig? Jag håller med honom om att vi måste skilja på individer och ideologier.

Den femte länken hittar jag i Expressen och är författad av Salomon Schulman. Han skriver om hur det är att vara jude idag i Europa, om Antisemitismen och om hur judarna än en gång tvingas att skydda sina liv och byggnader med vapen i handen.

Den sjätte och sista av dagens länkskörd handlar om hur tre unga män med helt olika bakgrund delar bostad. Ynetnews skriver om en DRUS, en ARAB och en JUDE som delar bostad i Israel, utan problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar