söndag 15 november 2015

Saknar

I mitt förra inlägg efterfrågar jag svenska predikanters iver att predika evangelium i Sverige. Eller skall jag kalla det avsaknad av?

Två frågor ställs i Världen Idag till kristna svenska ledare om det som hänt i Paris, Frankrike de senaste dagarna, detta fruktansvärda terroristdåd som tar ca 150 människors liv (varav två var svenska medborgare). Man ställer två frågor dels om reaktionen på det som hänt samt hur man svarar människor som är rädda att något liknande skall hända i Sverige. Svaret på den första är samstämmigt - fruktansvärt. Svaret på den andra är - lita på Gud, mer kärlek, mer bön etc och jag håller med, det är bra, det är nödvändigt, MEN. Det jag saknar är att minst en av dom skulle säga - vi ska gå ut och predika evangelium om Jesus.

Är det inte viktigt att de uttrycker att vi böjer oss inte för att bli kallade islamofober. När man talar om kärlek, är det då inte viktigt att tala om att nu ar det viktigt att vi går ut och predikar för muslimer i Sverige (flyktingar, asylsökande eller inte) om att Jesus älskar dom och att det är enbart genom honom vi kan komma till Gud. Inte för att Gud skrämmer eller tvingar oss till lydnad, utan för att han i sin stora kärlek ger oss möjligheten att bli frälsta, av nåd.

Till och med muslimen Mohamed Omar verkar ha förstått det hela bättre, än vissa kristna predikanter. Ifrågasätt och ställ obekväma frågor är hans förslag.

Expressen ifrågasätts jihadismens våldsbejakande spridning i Sverige och Sveriges flathet mot denna. Regeringen, kommuner och myndighetspersoner ställs mot väggen.

Detta skriver jag då det kommer fram allt fler uppgifter som tyder på att målen för terroristernas attacker var förknippade med judiska intressen (ägare t.ex.). Dessa terrorister/jihadister valde sina mål utifrån Antisemitiska grunder, samtidigt som man slår till mot Frankrike i och med deras kamp mot IS i Syrien, Irak mm.

Här bör kristna ledare profilera sig tydligt. Vi predikar evangelium (Jesus) för muslimer i Sverige och bekämpar på så vis Antisemitismen och ställer oss upp för Israel och världens och Sveriges judiska befolkning.

Regering, ordningsmakt, rättsväsendet, kommuner, myndigheter osv måste ta sitt ansvar. Den kristna kyrkan (kyrkorna, samfunden, församlingarna) med PREDIKANTERNA i spetsen måste ta sitt ansvar.

Står svenska predikanter utanför moskéer och erbjuder Jesus???

Svenska kristna ledares flathet gynnar tyvärr både Antisemitism och Israelhat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar