lördag 3 januari 2015

Dödsbringaren mm

Dödsbringaren är titeln på den bok jag just nu läser. Den är består av Rudolf Höss anteckningar om sin levnadshistoria med betoning på sitt arbete som befälhavare vid olika nazistiska koncentrationsläger. Om jag förstår förordet rätt har man utelämnat familjesidorna med hänsyn till hans efterlevande, men ändå när hans egna barnbarn ger en kort beskrivning av familjens inställning till RH så borde kanske även dessa sidor tagits med. Att på så vis få uppleva den utelämnade synnerligen kluvna personligheten hos RH.

En av de saker jag slås av och som förskräcker mig är hans iskalla inställning till de industriella massmorden av oönskade människor. Han beskriver effektiviteten när hundratals, ja tusentals åt gången förs in i gaskammare, kremeras och askan förskingras med syftet att inte lämna spår efter sig som om han vore en logistikansvarig vid ett stort lager av dagligvaror e.dyl. Det han beklagar sig över är snarare att personalen inte orkar psykiskt och att hans insatser var otillräckliga för den "slutgiltiga lösningen" för att utrota judarna som folk.

En annan sak som gör mig bedrövad/förskräckt är när han sakligt redogör för Antisemitismen som en naturlig, självklar och positiv del av sitt liv.

En nyttig men skrämmande läsupplevelse:
DÖDSBRINGAREN, RUDOLF HÖSS, JAG VAR CHEF FÖR AUSCHWITZ.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nu till lite andra saker från nyhetsvärlden.

Erixon ger sin analys av flyktingarnas ockupation av en buss utanför Östersund. Han beskriver både orimliga krav från flyktingarna, men också svenska myndigheters flathet mot desamma.

Lena Mellin ger i Aftonbladet också en bra analys av samma situation, men fokuserar på det egoistiska hos just denna grupp av flyktingar och hur det kan komma att påverka flyktingmottagande i framtiden.

Nalin Pekgul går i en intervju i Dagens Samhälle åter till attack mot Mehmet Kaplan (MP), Bostads och stadsutvecklingsminister. Hon kritiserar regeringen och Statsminister Löfven för att inte vilja förstå allvaret med en islamistisk minister. Hon framför sin kritik inifrån sin egen muslimska tro och vardag. Hon kritiserar också Svenska myndigheter (och media) när de låter islamistiska organisationer representera alla muslimer i Sverige, trots att dessa organisationer endast representerar en minoritet av desamma.

Ett sätt att tillmötesgå muslimska krav/önskemål är att förminska det judiska och beskrivningen av judar i läroböcker. Personligen tycker jag att man borde göra tvärtom. Detta för att ge (oftast invandrade) muslimer en annan bild av judar/judendom än den de matas med inom den muslimska kulturen.

"Väst underskattar IS" är rubriken på en läsvärd artikel i Världen Idag. IS (ISIS) är en farlig och människoföraktande religiös rörelse.

I en annan artikel i samma tidning ges en tillbakablick på 2014 och just den del som Lena Posner Körösi handlar om är en skrämmande, tråkig och allt annat än attraktiv bild av dagens Sverige.

En av de ständiga bloggarna i Världen Idag, Tommy Dahlman har startat en egen blogg där han skriver utan att representera den aktuella tidningen.

Jag håller inte med Apg29:s gästbloggare Peter Björk när han skriver att "vi kristna måste be, fasta och göra allt för att SD skall bli största parti" i Sverige. PB bortser tyvärr helt från SD:s nazistiska ursprung vilket enligt min mening är helt förkastligt. Att Gud kommer att döma Sverige "för sitt erkännande av Palestina", där är vi dock överens. T.om. i Israel reagerar man starkt över Björn Söder (SD) och hans uttalande om att judar för att räknas som svenska måste överge sin judiska tro/identitet. Detta är en sak som PB helt bortser från när han framhåller Guds dom över Sverige och att SD blir/är räddningen för Sverige.

Israel Now News har lagt upp nyhetsprogram 161 på Youtube (engelska).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar