onsdag 22 oktober 2014

Erkänn, ge plats och bygga fred

Erkänn vårt Palestina nu lyder rubriken på en debattartikel/uppmaning/krav i tidningen Dagen. Författarna är Palestinska/arabiska kyrkoföreträdare.

Man talar ibland om hjärntvättade argument och jag förstår varför man uttrycker sig som man gör. I Palestinska massmediakanaler av diverse olika slag trummas detta budskapet in, dagligen.

Ockupation, vår huvudstad, mänskliga rättigheter, 1967 års gränser etc.

Inte ett ord om att Palestinier förtrycks värre av sina Syriska, Jordanska och Egyptiska fränder. Israel bär skulden i allt. Inte ett ord om att Israel redan i samband med att man utropar staten Israel 1948 sträckte ut en hand till ALLA folkslag inom landets gränser om att leva sida vid sida som jämlikar, men detta möts med öppet krig inom 24 timmar. Inte ett ord om att kristna Palestinier tvingas fly, inte för Israelernas hand/förtryck utan av/för sina Palestinska släktingar och grannars hand. Inte heller ett ord om dels att det aldrig funnits en Palestinsk stat/nation och dels att det enda land under de senaste 3 000 åren som haft Jerusalem som huvudstad är Israel. Inte heller använder man den korrekta beskrivningen om 1967 års gräns som är VAPENSTILLESTÅNDSLINJE gällande mellan 1948 och 1967 samt att det var gentemot ockupationsmakten Jordanien som det gällde. Man talar inte heller om att det enda som räckte för att räknas som palestinier (palestinsk arab) var/är att man bodde i Brittiska Palestinamandatet före 1946. Längre än så sträcker sig inte Palestiniernas historia om man drar saken till sin spets. Man berättar inte att den enda plats i hela Mellanöstern där antalet kristna (araber, araméer med flera) tillåts växa och växer är i Israel. Angående mänskliga rättigheter tar en Israelisk Arab bladet från munnen när han hävdar att det INTE handla om mänskliga rättigheter utan om ett medel till målet av/för Israels utplånande.

Man använder ordet "tvångsförflyttningar" som om det vore vardagsmat och utfört i stor skala, vilket är till 99,99 % ren och skär LÖGN.

Jag måste erkänna att jag känner det som om en demonisk tjock filt hotar att lägga sig allt tyngre över debatten även i de (så kallade) väckelsekristna sammanhangen (ofta benämnda pingstkarismatiska). Den kristna så kallade ersättningsteologin försöker flytta fram frontlinjen ytterligare ett eller helst flera steg.

Ge plats för palestinier i Dagen skriver man på annan plats i tidningen. Och jag förstår när jag läser denna korta kravlista varför den illa smakande artikeln införts i tidningen. Tunga politiska Israelhatande namn på personer står bland andra som undertecknare.

Att bygga fred mellan Israeler och Palestinier verkar vara två ingredienser som har svårt att blandas/komma överens.

Och det är inte så konstigt. Hamas som styr Gazaremsan med järnhand genom (bland annat) sharialagar och våld mot sin egen befolkning vill se ett utplånat Israel och ett utrotat judiskt folk. Detta enligt sina stadgar. MED VEM SKALL ISRAEL FÖRHANDLA OM FRED???

Prisat vare GUD. Han har talat i och genom sitt ord, Bibeln. Där står allt du och jag behöver veta om Israel, både som folk och som land. Kom också ihåg att Jesus skall komma tillbaka i sin roll som MESSIAS, Konungen och han skall komma till Jerusalem, Israels huvudstad. Guds profetiska ord i Bibeln, skriften skall i allt gå i uppfyllelse.

Jag Välsignar Israel och Önskar Jerusalem Frid i enlighet med hans (Guds) ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar