måndag 7 juli 2014

Några korta

Hamas har verkligen problem med verklighetsförankringen. Eller är det dess svenska stödtrupper som har det? Hamas kallar judarna som bor i Beersheba för "bosättare". Det visar på att de inte är nöjda med Gaza och det som ofta kallas för Västbanken utan vill bygga ett framtida Palestina på ruinerna av det nuvarande Israel.

Från Gaza har det mot den Israeliska civilbefolkningen under måndagen (enbart) avfyrats i runda tal 40 Kassamraketer och Gradraketer.

En ung Palestinier kidnappades och mördas av judiska extremister som hämnd för detsamma som hände tre unga judar för ett par veckor sedan. Men det är dock lite skillnad på Palestinska och Israeliska företrädares reaktion. Hamas (Palestiniernas ledare i Gaza framförallt) ledarskap hyllade och uppmuntrar till fler kidnappningar av judar med eller utan mord (fångutväxling). Israel reagerar med stor polisinsats och fördömanden av detsamma när det handlade om en Palestinier. Inte helt ovanligt är det att Palestinier som begår terroristdåd "belönas" med gator, torg eller skolor som uppkallas efter terroristerna.

Och så här går det när folk (efter två år) upptäcker att en man haft Israels flagga hängande i fönstret i Malmö, Sverige. Grov misshandel, sönderslagna rutor mm. Kommer händelsen att rubriceras som hatbrott?

Svastikan (Nazistflaggan) vajar över en stad (samhälle) i närheten av Hebron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar